Djurens Rätt
djurensratt-se/fokusområden/Kycklingar/Kycklingar_hemsk_30
Kampanj

Djurens Rätts kycklingkampanj

Över 100 miljoner kycklingar dödas i Sverige varje år men hur ofta ser du en kyckling? Kycklingarna i Sverige hålls inomhus i grupper på tiotusentals individer och de slaktas redan efter 35 dagar i livet. Se nedan vad du kan göra för kycklingarna.

djurensratt-se/fokusområden/Kycklingar/Kycklingar_hemsk_9
Uppmana regeringen

Anta ett förbud mot turbokycklingar

Turbokycklingarna är de landlevande djur som är flest och har det sämst, Djurens Rätt har länge arbetat för turbokycklingarna. Turbokycklingar växer så snabbt att de får ont, blir sjuka och dör i förtid. Majoriteten får någon typ av rörelsestörning innan deras liv avslutas vid 35 dagars ålder. Då har de hunnit växa 50 gånger sin storlek från kläckning.

Skriv under
Agera

Framtid utan djurfabriker

Vackra soluppgångar över somriga åkrar är ett vanligt bildspråk från den svenska kycklingindustrin i syfte att romantisera deras verksamhet. Se vår reklamfilm där Djurens Rätt visar upp vad som faktiskt pågår bakom stängda dörrar i kycklingfabrikerna. Se och dela vidare filmen “För en framtid utan djurfabriker”.

djurensratt-se/fokusområden/Vego/Vego_13
Agera

Välj Vego

Det bästa sättet att hjälpa kycklingarna är att inte äta dem. Se all vår vegoinspiration på Välj Vego.

Till sidan
Blixtaktion

Regeringen – det är dags att anta ett förbud mot turbokycklingar!

Turbokycklingar växer så snabbt att de får ont, blir sjuka och dör i förtid. Majoriteten får någon typ av rörelsestörning innan deras liv avslutas vid 35 dagars ålder. Då har de hunnit växa 50 gånger sin storlek från kläckning. Föräldrarna till turbokycklingarna tvingas gå med hunger och törst så att deras snabba tillväxt förhindras. Detta för att föräldrarnas enda uppgift är att lägga så många nya ägg som möjligt som kan kläckas till att bli en mängd nya turbokycklingar. Därför uppmanar nu Djurens Rätt svenska politiker och makthavare att agera genom att anta ett förbud mot aveln av turbokycklingar.

Regeringen – det är dags att anta ett förbud mot turbokycklingar!

22 640 underskrifter - Nu satsar vi på 25 000!

Jag vill skriva under för djuren!

I nästa steg kan du slutföra din namnunderskrift.

För att registrera din underskrift och informera dig om arbetet för djuren sparar vi uppgifterna du lämnar. Namn och ev. motivering blir den underskrift vi lämnar över i kampanjen. Vi hanterar uppgifterna enligt dataskyddsförordningen vilket garanterar att dina uppgifter skyddas och inte lämnas ut på något annat sätt. Läs mer i vår integritetspolicy.

De senaste namnunderskrifterna - Tillsammans förändrar vi världen!

Hatar storskaliga äckliga metoder för produktion av mat. Fan 👿

- Anne Bauch

Inget liv vär värld att lida igenom.

- Marie Sireeni

Kycklingarna lever i misär

- Siv Eriksson

Vidrigt!

- Anki Pettersen

Djuren har rätt till ett bra liv utan smärta

- Christina Bengtsson

Djurvän

- Gunilla Johnsson

Har inte ätit kyckling på minst tio år. Anledningen är allt djurplågeri då det handlar om kycklingar. Kan inte för mitt liv förstå hur människor kan behandla levande varelser på det sättet.

- Solweig Asph Carlson

Förjävligt att djuren får lida

- Puustinen Mia

För djuren! Alltid

- Marie Twomey