Djurens Rätt
djurensratt-se/agera/kampanjer/Kampanjbilder-Lidl
Kampanj

Sån är Lidl, fortfarande - turbokycklingar som lider

Djurens Rätt fortsätter att uppmana livsmedelskedjan Lidl med sina över 200 butiker i Sverige, att ta mer ansvar för kycklingarna som de köper in genom att jobba med European Chicken Commitment (ECC). 

Kedjan har efter en tids dialog fortfarande inte valt att arbeta med ECC. Vi fortsätter därför vårt arbete med att få Lidl att säga nej till användandet av turbokycklingar som växer så fort att de får ont och svårt att röra sig.

Lidl är den enda livsmedelskedjan som finns både i Sverige och runt om i Europa, därför drivs kampanjen av Djurens Rätt tillsammans med 21 andra djurrätts- och djurskyddsorganisationer i Europa.

djurensratt-se/fokusområden/Kycklingar/Kycklingar_hemsk_32

Göra skillnad med European Chicken Commitment

ECC är ett antal välfärdskriterier för företag att ta med in sina inköp för kycklingkött. Dessa kriterier innefattar bland annat att säga nej till turbokycklingar som växer så snabbt att de får ont och har svårt att röra sig. ECC innebär också att företagen ställer krav på mer plats för kycklingarna, sittpinnar och liknande, skonsammare bedövningsmetoder, årlig rapportering av sina framsteg samt tredjepartskontroll. Läs mer om ECC här.

Tycker du att Lidl borde säga nej till turbokycklingar? Skriv under vårt upprop och skicka en hälsning till Lidls ledning.

Protest

Lidl - sluta med turbokycklingar!

Uppmana Lidl att säga nej till turbokycklingar och ja till bättre djurvälfärd! Turbokycklingar hålls trångt inomhus och föds upp så snabbt att de får ont. Nu uppmanar vi Lidl att ta mer ansvar för kycklingarnas välfärd genom att börja jobba med European Chicken Commitment (ECC).

Lidl - sluta med turbokycklingar!

28 215 protester - Nu satsar vi på 30 000!

Jag vill skicka ett protestmejl för djuren!

I nästa steg kan du slutföra din namnunderskrift.

För att registrera din underskrift och informera dig om arbetet för djuren sparar vi uppgifterna du lämnar. Namn och ev. motivering blir den underskrift vi lämnar över i kampanjen, namn och epostadress följer med ditt protestmail till mottagaren. Vi hanterar uppgifterna enligt dataskyddsförordningen vilket garanterar att dina uppgifter skyddas och inte lämnas ut på något annat sätt. Läs mer i vår integritetspolicy.

De senaste protesterna - Tillsammans förändrar vi världen!

Det är djurplågeri!

- Jenny Lucic

För att hjälpa de stackars djuren.

- Pia Nylund

Självfallet ska djurens uppväxt inte vara påskyndade.

- Oliver Hanson

STOPPA STÖTTNING AV DJURPLÅGERI! STOPPA KÖTT KONSUMTION!!

- Saga Samuelsson

Grymt att behandla de stackars kycklingar så, man blir så ledsen.

- Berit Landèn

För att få stopp på vedervärdiga djurplågeriet.

- Annelie Svedlund

Det är tragiskt att etiska värden prioriteras bort. Det går att odla kött på bra sätt. Ja, det blir dyrare, men då får man ta mindre kött och komplettera med annat gott runt om. Vi har inte svält här, då behöver man inte göra detta djurplågeri.

- Linda Sandberg

Tycker det är äckligt hur vi hanterar djur.

- Claes Berntner

Hemskt! Låt de stackars djuren vara!

- Nathalie Johansson