Djurens Rätt
Foto: Oikeutta eläimille
djurensratt-se/fokusområden/palsindustri/48910150133_9dcc520a61_o
Kampanj

Uppmana Max Mara att bli pälsfria!

Max Mara är ett av de sista internationella modemärkena som inte har en pälsfri policy. Detta trots att de flesta av deras konkurrenter – såsom Gucci, Prada, Armani, Valentino, Versace och Dolce&Gabbana – redan har antagit en pälsfri policy.

Tack vare människor som dig, som använder sin röst för djuren insåg dessa varumärken att konsumenter inte vill ha något att göra med en produkt som är grym mot djur, dålig för miljön och en risk för folkhälsan.

Foto: Oikeutta eläimille
Rävvalpar på pälsdjursfarm i Finland.

Vidta åtgärder för djuren och uppmana Max Mara att bli pälsfria!

Du kan vara med att stoppa Max Mara från att använda päls från pälsdjursindustrin genom att göra din röst hörd idag. Skriv under nu och uppmana Max Mara att bli pälsfria för gott. Ditt brev skickas till Max Maras verkställande personal och styrelse via e-post. Djurens Rätt har aktivt arbetat för en avveckling av pälsdjursfarmer i mer än 50 år och vi samlade nyligen in runt 100 000 namn för ett pälsfritt Europa. Denna namninsamling lämnades över till EU-kommissionen våren 2023.

Under modeveckorna i New York, London, Milano och Paris fick modemärket Max Mara över 220 000 e-postmeddelanden, 5 000 samtal och otaliga inlägg på sociala medier riktat emot sig från supportrar över hela världen som krävde att de skulle anta en pälsfri policy. Max Mara har hittills vägrat att diskutera frågan. De har däremot hört oss genom att bland annat stänga av sina kommentarer på Instagram och tagit bort pälsprodukter från flera av sina hemsidor i olika länder. Varje underskrift räknas!

Tycker du också att Max Mara ska anta en pälsfri policy? Skriv under vårt upprop och skicka en hälsning till Max Maras ledning.

 

Protest

Uppmana Max Mara att bli pälsfria!

Nu uppmanar Djurens Rätt, tillsammans med andra organisationer världen över, det italienska modemärket Max Mara att anta en pälsfri policy. Livskvaliteten och levnadsvillkoren för pälsdjur är bedrövliga och oetiska världen över. Tydliga bevis på detta har samlats in genom flertal undersökningar på europeiska pälsdjursfarmer. Där har man funnit allvarliga hälsoproblem, bland annat självstympning, infekterade sår, kannibalism och stressrelaterade beteenden.

Uppmana Max Mara att bli pälsfria!

5 693 protester - Nu satsar vi på 7 500!

Jag vill skicka ett protestmejl för djuren!

I nästa steg kan du slutföra din namnunderskrift.

För att registrera din underskrift och informera dig om arbetet för djuren sparar vi uppgifterna du lämnar. Namn och ev. motivering blir den underskrift vi lämnar över i kampanjen, namn och epostadress följer med ditt protestmail till mottagaren. Vi hanterar uppgifterna enligt dataskyddsförordningen vilket garanterar att dina uppgifter skyddas och inte lämnas ut på något annat sätt. Läs mer i vår integritetspolicy.

De senaste protesterna - Tillsammans förändrar vi världen!

Djuren vill ha smärtfria liv, liksom vi!

- Anette Brånsgård

Djuren ska behandlas rättvist.

- Birka Bergman

Det är förlegat att använda päls till människor. Pälsen tillhör djuren själva, ingen annan!

- Inger Jansson

Hur kan man arbeta med djurplågeri? Det går över mitt förstånd! Affärer borde sätta upp bilder på djuren som lider, undrar hur många som skulle köpa då?

- Annette Ankarskär

För att det är sjukt

- Evelina Andersson

Alla djur förtjänar ett bra liv och frihet. Att plåga djur för att bli mode är hemskt.

- Ellen Löfgren

Using fur means supporting cruelty and is SO unmodern.

- Louise Persson

Det här fullständigt onödiga djurplågeriet måste stoppas nu!

- Mary Karlsson

Jag skriver under för djurens rätt till ett liv fritt från fångenskap och lidande. Jag kan inte rättfärdiga djurplågeri och det borde ingen annan kunna göra heller.

- Alba Ekström