Djurens Rätt
11 January 2016

Maria Nila nya på Djurens Rätts lista över företag som inte testar på djur

Maria Nila har tillverkat professionella hårvårdsprodukter sedan slutet på 70-talet och har aldrig testat några produkter på djur. De senaste åren har de valt att gå ännu längre genom att lansera produktserier som är helt veganska. För Maria Nila är det självklar att värna om både håret, djuren och naturen.

Varför har ni valt att ansluta er till Djurens Rätts förteckning Icke djurtestat?
- Icke djurtestat är enkelt och bra för konsumenterna. Det underlättar på en marknad där kunder drunknar i information och påståenden. En oberoende organisation som objektivt granskar företag är bra för hela branschen. På så vis kan vi garantera och säkerställa att vi verkligen håller vad vi lovar, säger Thomas Barkå, marknadschef på Maria Nila.

Varför tycker ni det är ett viktigt ställningstagande att inte testa era produkter på djur?
- Det är fullkomligt orimligt för oss att ens tänka tanken på att testa en produkt på ett djur. Det är omodernt och förlegat att testa produkter på djur. Idag finns det så pass många andra sätt att testa produkter på, avslutar Thomas Barkå.

Icke djurtestat är Djurens Rätts lista över kosmetika och hygienprodukter som inte testats på djur och den ingår i den internationella standarden för Humane Cosmetics Standard (HCS). HCS är det enda globalt erkända och trovärdiga ackrediteringssystem för företag som inte testar sina kosmetiska produkter eller ingredienser på djur. Standarden finns i 24 länder och Djurens Rätt ansvarar för arbetet i Sverige.

Den 11 mars 2013 förbjöd EU ny djurtestad kosmetika, men förbudet gäller produkter och inte företag. Företagen som finns med på Djurens Rätts lista använder inte djurförsök någonstans i sin produktion, oavsett var produkterna säljs eller var produktionen finns.

Maria Nilas produkter säljs hos frisörer och via www.marianila.com. Flera av deras produkter är veganska.

Djurens Rätt lista över företag som inte testar på djur finns påwww.djurensratt.se/icke-djurtestat och i mobilappen Djurvänligt.

Francesca Vilches

Francesca Vilches

Ansvarig för växtbaserad utveckling
Dela: