Kycklingen är Sveriges vanligaste fågel, men hur ofta ser du egentligen en kyckling? Fler än 100 miljoner kycklingar föds upp och slaktas varje år i Sverige. Se nedan vad du kan göra för kycklingarna.
Kycklingen är Sveriges vanligaste fågel, men hur ofta ser du egentligen en kyckling? Fler än 100 miljoner kycklingar föds upp och slaktas varje år i Sverige. Se nedan vad du kan göra för kycklingarna.
Djurens Rätt arbetar för att förändra livet för de djur som är flest och har det sämst. Agera för djuren du också genom våra aktuella kampanjer och namninsamlingar nedan.
Kycklingen är Sveriges vanligaste fågel, men hur ofta ser du egentligen en kyckling? Fler än 100 miljoner kycklingar föds upp och slaktas varje år i Sverige. Se vad du kan göra för kycklingarna.
Uppmana livsmedelskedjan Lidl att säga nej till turbokycklingar och ja till bättre djurvälfärd. Lidl är en växande matkedja med tusentals butiker i 30 länder. I dagsläget köper de in turbokycklingar från kycklingfabriker som utsätter djuren för systematiskt djurplågeri.
Till EU-kommissionen: Det är dags att förbättra djurskyddet i Europa. Miljarder djur varje år får utstå lidande i Europa och ingenstans i världen finns det fler djur än på djurfabrikerna. De behandlas som produkter, trots att de är kännande individer med egna intressen och behov.
Den unika svenska lagen som upprätthåller kornas rättighet till att få beta utomhus under sommaren är ifrågasatt. Vi uppmanar nu politikers att bibehålla beteskravet men även att utöka det, så även tjurar och kalvar ges rätt till att beta!
Turbokycklingar växer så snabbt att de får ont, blir sjuka och dör i förtid. Majoriteten får någon typ av rörelsestörning innan deras liv avslutas vid 35 dagars ålder. Då har de hunnit växa 50 gånger sin storlek från kläckning. Föräldrarna till turbokycklingarna tvingas gå med hunger och törst så att deras snabba tillväxt förhindras. Detta för att föräldrarnas enda uppgift är att lägga så många nya ägg som möjligt som kan kläckas till att bli en mängd nya turbokycklingar. Därför uppmanar nu Djurens Rätt svenska politiker och makthavare att agera genom att anta ett förbud mot aveln av turbokycklingar.
Vad ger oss rätten att behandla andra levande varelser på det sättet?
För att jag vill att maten som jag äter och som andra äter är bra, välproduserat mat som inte skadar djuren i onödan
Tycker likadant
Väldigt tråkigt !
Kycklingar behandlas som skit
Har slutat äta kyckling och tror att alla skulle göra det om fick inblick i produktionen. Varför tar inte industrin sitt ansvar och förbättrar situationen för djuren? Helt ovärdig hantering! Jag blir så arg och ledsen! Att man inte skäms att vara ansvarig för att pressa ner priset så det får aktuella konsekvenser för djuren! Avskyvärt!
Jag betalar med största glädje och samvete mer för att få kyckling som inte har plågats!
För att det är en helt fruktansvärd situation att behandla något liv på detta sätt, så här får det bara inte gå till och vara! Sluta nu!
Sluta plåga kycklingarna!!!
Visa att du står på djurens sida – skriv under våra aktuella namninsamlingar för djuren, varje underskrift är viktig.
Tillsammans gör vi skillnad!
Djurens Rätt arbetar för att förändra livet för de djur som är flest och har det sämst. Här nedan kan du läsa mer om våra avslutade kampanjer!
De kommande åren är avgörande för de miljarder djur som lever i Europas djurfabriker. För att öka medvetenheten om deras situation bland EU:s medborgare och makthavare, gav sig Djurens Rätt ut på en turné runtom i Europa.
Djurens Rätt inledde kampanjen för att påminna regeringen om att de måste ta sitt ansvar när det gäller att få slut på plågsam bedövning vid slakt, att förbjuda att hönor och minkar hålls i trånga burar, att mer resurser måste satsas på djurfri forskning och att beteskravet både bevaras och utvecklas. Över 30 000 personer skrev under namninsamlingen för att uppmana regeringen till förändring. Djurens Rätt lämnar över namninsamlingen till regeringen i januari och kommer fortsätta arbeta för, och kräva, att regeringen ska ta beslut som förbättrar djurskyddet i Sverige.
Djurens Rätt inledde en global kampanj mot det italienska modemärket Max Mara med uppmaning om att bli pälsfria. Tack vare Djurens Rätts ihärdiga arbete, publicerade Max Mara en pälsfri policy cirka 5 månader efter kampanjen inleddes.
I oktober 2023 överlämnade Djurens Rätt, tillsammans med andra djurrätts- och djurskyddsorganisationer, 309 897 namnunderskrifter till EU-kommissionen genom kampanjen ”EU for Animals”. Nu har vi fått det glädjande beskedet att en kommissionär kommer nu att ha djurskydd som en del av sin titel.