Djurens Rätt
djurensratt-se/agera/volontar/image_24
Kampanj

Eurotour - Djurens Rätt tar steget ut i Europa med en turné!

Varje sommar sedan 2006 har Djurens Rätt turnerat runt i Sverige för att sprida budskapet om djurs rättigheter. Nu tar vi steget ut i Europa!
 

Efter 18 års samlad erfarenhet av sommarturnén tar vi nu steget ut i Europa för att visa djurens verklighet för befolkningen, makthavare och till de som kan påverka och göra världen till den bättre för djuren.  

© Shutterstock
Bild på Europaparlamentet i Strasbourg
Eurotour

Nytt koncept, Eurotour

De kommande åren är oerhört viktiga där framtiden för djuren i Europa kommer att formas genom politiska beslut inom EU. Djurens Rätt presenterar därmed vårt nya koncept Eurotour som kommer ta oss ut i Europa för att representera djurens intressen.

djurensratt-se/agera/volontar/sommarturné_26
Eurotour

Mobil utställning

Med Eurotour vill Djurens Rätt bedriva påverkansarbete runt om i Europas storstäder och vill därmed skapa bryggan mellan djurens situation, allmänheten och beslutsfattarna. Ett unikt inslag i Eurotour är vår medföljande mobila utställning, där vi kommer att kunna erbjuda besökarna informativa, kunskapsbyggande och engagerande aktiviteter om djurrätt och djurvälfärd. 

djurensratt-se/fokusområden/politisk_paverkan/eu_kommissionen_1
Eurotour

Skapar en mötesplats

Det mobila eventet utgör en mötesplats i stora europeiska städer, där både allmänheten och folkvalda har möjlighet att träffas, ta del av information och diskutera aktuella lösningar för att adressera de problemen som existerar.

djurensratt-se/fokusområden/grisar/grisar_27
Eurotour

Interaktiva aktiviteter

Genom interaktiva och engagerande aktiviteter i den mobila utställningen kommer Djurens Rätt att driva våra frågor om djurrätt och djurvälfärd på ett lättsamt sätt, där Djurens Rätt belyser situationen för Europas djur och deras verklighet samtidigt som vi presenterar vår vision och vilka åtgärder som behövs för att uppnå dem.

djurensratt-se/fokusområden/Djurtransporter/Djurtransporter_25
Turné för bättre djurskydd

Vi kräver en ny djurskyddslagstiftning

Miljarder djur lider årligen i fruktansvärda djurfabriker runtom i Europa, där de utsätts för systematiskt djurplågeri. Många av Europas djur saknar helt en lag som skyddar dem. De senaste åren har den bristfälliga djurvälfärden uppmärksammats av EU-kommissionen men fåtal förslag har getts på förändringar eller förbättringar för djuren. Djurens Rätt ser stort värde i att agera nu då tiden börjar rinna ut för Europas djur.

Eurotour

Turnéstopp

Nedan ser du vilka städer Eurotour planerar att besöka under sommaren 2024. Listan uppdateras löpande. 

Juni

  • Stockholm, Sverige
  • Helsingfors, Finland
  • Tallinn, Estland
  • Riga, Lettland
  • Vilnius, Litauen
  • Warszawa, Polen

Juli

  • Berlin, Tyskland
  • Bratislava, Slovakien
  • Prag, Tjeckien
  • Budapest, Ungern
Insamling för Europas djur

Ge en gåva till Eurotour

Tiden börjar rinna ut för Europas djur. Var med och höj rösten, bidra till vårt påverkansarbete ute i Europa! 

Skänk en gåva!