Djurens Rätt
djurensratt-se/agera/kampanjer/Kampanjbilder-Carolines_kök
Kampanj

Carolines Kök - sluta med turbokycklingar

Turbokycklingar hålls trångt inomhus, föds upp snabbt och lever ett onaturligt liv inomhus. Vi uppmanar Carolines Kök, det tredje största företaget i Sverige på färsk färdigmat, att säga nej till turbokycklingar och ja till bättre djurvälfärd.

Carolines Kök, och varumärket Mr Panini, ägs av Familjen Snellman som enligt de själva är ett av Nordens ledande livsmedelsföretag och vars produkter är "en garant för omtanke, hållbarhet, kvalitet och hantverk".

Men när kritik lyfts på Carolines Köks sociala medier så väljer de att stänga av kommentarsfält och blockera användare. 

Dafgårds, Picard, Felix och Grön Ko, som också gör färdigrätter, har redan valt att ta mer ansvar för kycklingarna genom att anta ECC, men Carolines Kök har fortfarande inte agerat.

Protest

Carolines Kök - sluta med turbokycklingar!

Uppmana Carolines Kök att säga nej till turbokycklingar och ja till bättre djurvälfärd! Turbokycklingar hålls trångt inomhus, föds upp snabbt och lever ett onaturligt liv inomhus. Nu uppmanar vi Carolines Kök att ta ansvar för kycklingarnas välfärd genom att börja jobba med European Chicken Commitment (ECC).

Carolines Kök - sluta med turbokycklingar!

10 440 protester - Nu satsar vi på 15 000!

Jag vill skicka ett protestmejl för djuren!

I nästa steg kan du slutföra din namnunderskrift.

För att registrera din underskrift och informera dig om arbetet för djuren sparar vi uppgifterna du lämnar. Namn och ev. motivering blir den underskrift vi lämnar över i kampanjen, namn och epostadress följer med ditt protestmail till mottagaren. Vi hanterar uppgifterna enligt dataskyddsförordningen vilket garanterar att dina uppgifter skyddas och inte lämnas ut på något annat sätt. Läs mer i vår integritetspolicy.

De senaste protesterna - Tillsammans förändrar vi världen!

Ovärdigt ett företag på alla sätt. Du kommer skämmas när du ligger inför döden och den moderna världen har kommit ikapp er. Men då är det för sent. Agera nu!

- Robin Fritzson

För att jag engagera mig för en värld där djur får leva ett värdefullt och fridfullt liv!

- Sophie Rückert

Jag har själv hobbyhöns och tycker det är fruktansvärt hur folk inte kan inse vikten av att ge djur ett bra liv. Jag vill göra det jag kan för dem stackars små djuren!

- Hanna Eriksson

Inga djur ska behöva leva såhär. Fruktansvärt och sorgligt

- Christina Ericsson

För de stackars djurens skull!

- Inger Irene Lundmark

Ovärdigt att profitera på levande varelser på detta vis! Skäms!

- Josephine Barksell

Sluta genast med den här förfärliga djurhållningen. Borde vara straffbart!

- Inger Cirré

Etiska skäl

- Danessa Boström

För att en människas vinning inte ska ske på bekostnad av någon annans snärtsamma död på det här viset! de är sjukt och de är äckligt och jag kan inte för mitt liv förstå hur dessa människor som gör en sådan här sak kan gå och sova med gott samvete.

- Ida Schönnings