Djurens Rätt
djurensratt-se/fokusområden/grisar/grisar_30
Gör skillnad för djuren

Bli medlem

Skänk ett valfritt belopp varje månad och hjälp oss att förändra för miljontals djur. Som tack får du en fin present. Varmt tack för ditt stöd!

Skänk ett valfritt belopp varje månad och hjälp oss att förändra för miljontals djur. Som tack får du en fin present!

nästa
Stöd oss

Bli medlem i Djurens Rätt

Att bli en månadsgivande medlem är det mest kostnadseffektiva sättet att göra skillnad för djuren. Som månadsgivare är du med och står upp för djurens rättigheter varje dag. Ditt stöd som medlem räddar och förändrar liv!

Du väljer själv hur mycket du vill bidra med varje månad och som tack för ditt stöd får du en fin välkomstpresent. Du kan ändra din månadsgåva eller avsluta när du vill.

Som månadsgivare:

 • Bidrar du varje månad via autogiro
 • Väljer du ut din välkomstpresent
 • Är du en viktig del i vårt långsiktiga förändringsarbete för djuren
Bli månadsgivare
STÖD OSS

Andra sätt att stödja

Hur vi använder pengarna

Ditt stöd når fram till djuren

djurensratt-se/illustrationer/djurensratt_hurspendera_1

87 % till insatser för djuren

Hela 87 % av insamlade medel används till insatser för djuren. Resterande 13 % används till insamling, innovation och nödvändig administration för att kunna hjälpa djuren på bästa möjliga sätt.

djurensratt-se/illustrationer/djurensratt_hurspendera_2

Ditt stöd går till

 • Opinionsbildning
 • Påverkan på lagstiftning
 • Påverkan på företag för bättre djurskydd och mer växtbaserat
 • Inspiration och vägledning till konsumenter
 • Slagkraftiga kampanjer
djurensratt-se/illustrationer/insamlingskontroll_tryggtgivande_2

Kvalitetssäkrat givande

Djurens Rätt har 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll. Djurens Rätt är också medlem i Giva Sverige och följer deras Kvalitetskod. Det innebär att vi står för etisk, professionell och transparent insamling samt är granskade av en auktoriserad revisor.

Stöd oss

Fler sätt att stödja

djurensratt-se/fokusområden/ko_kalv/Ko_och_kalv_1
Våra principer

Om Djurens Rätt

Djurens Rätt gör skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Det har vi gjort sedan 1882. Med våra målinriktade kampanjer, företagssamarbeten och politiskt påverkansarbete är vi en av världens ledande djurrätts- och djurskyddsorganisationer, med fler än 50 000 medlemmar i Sverige.

Rävvalpar på pälsdjursfarm i Finland.
Agera

Våra kampanjer

Med slagkraftiga kampanjer engagerar vi allmänheten, belyser problem inom djurhållningen, presenterar lösningar och åstadkommer konkret förändring för djuren. Här kan du läsa mer om vårt kampanjarbete

Vanliga frågor

Vanliga frågor & svar

Månadsgivande

 • Ett välkomstbrev tillsammans med vald present ungefär en vecka efter anmälan
 • Tidningen Djurens Rätt fyra gånger per år
 • 15% rabatt när du handlar i vår shop

Årsmedlemskap

 • Välkomstbrev ungefär en vecka efter anmälan
 • Tidningen Djurens Rätt fyra gånger per år.
 • 15% rabatt när du handlar i vår shop

Årsmedlemskap barn - Rädda Djuren-klubben

 • Ett välkomstbrev tillsammans med vald present ungefär en vecka efter anmälan
 • Medlemstidningen Klubbnytt fem gånger per år
 • 15% rabatt när du handlar i vår shop

Ett medlemskap som månadsgivare kostar från 50 kr/månaden och är det mest kostnadseffektiva sättet att stödja oss. Då går minst andel av medlemsavgiften till att administrera själva medlemskapet, och en större andel kan gå direkt till påverkansarbete för djuren. 

Om du inte kan betala via autogiro, eller om du är under 18 år, kan du betala medlemsavgiften per kalenderår. Då kostar det 240 kr/år för fullbetalande medlemmar och 100 kr/år om du är under 26 år eller pensionär.

 

Som månadsgivare betalar du en gåva månadsvis via autogiro

Som årsmedlem betalar du medlemsavgiften årsvis via inbetalningskort med OCR-nummer, swish- eller kortbetalning

Rädda Djuren-klubben är Sveriges största klubb för barn som bryr sig om djur. Alla barn upp till och med 13 år är välkomna att vara med och vi samarbetar med Djurens Rätt.

Vi tycker att det är viktigt att lära barn om djur och Rädda Djuren-klubbens material hjälper barn att utveckla sin medkänsla för alla levande varelser. 

Medlemsavgiften är 100 kronor och går till arbetet för djuren. Medlemmen får en välkomstpresent och medlemstidningen Klubbnytt fem gånger per år som är fylld av massa spännande djurfakta, roligt pyssel och kul knep & knåp!

Läs mer om Rädda Djuren-klubben.

 

För att bli månadsgivare måste du tyvärr ha ett svenskt bankkonto.
Det går dock bra att bli årsmedlem utan att ha ett svenskt bankkonto, kontakta gärna vår givarservice så hjälper de dig med det. Du når dem på givarservice@djurensratt.se eller 08-555 914 40

Det går också bra att ge en gåva med ett utländskt bankkonto. Det enklaste sättet är att göra en banköverföring med hjälp av IBAN och BIC/SWIFT, du hittar uppgifterna här nedan. Du kan också kontakta givarservice för hjälp.

IBAN: SE49 9500 0099 6034 0901 0877

BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS

 

Djurens Rätts verksamhet är helt beroende av frivilligt stöd. Det är helt och hållet tack vare medlemsavgifter, arv och olika typer av gåvor som Djurens Rätt kan jobba för djuren. Djurens Rätt har idag inga statliga bidrag. Gåvorna kommer nästan uteslutande från privatpersoner.

Våra insamlade medel går till allt som har med verksamheten att göra. Här beskriver vi hur pengarna används:

Djurens Rätt arbetar globalt med att förändra situationen för djuren som den ser ut i dag med visionen om en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Det gör vi genom att informera allmänheten, bilda opinion och sedan föra fram medborgarnas åsikter till makthavarnas dörr.

Ett kraftfullt opinionsbildande arbete, där vi kanaliserar människors engagemang, är en viktig del i att åstadkomma politisk förändring genom lagstiftning. Där använder vi vår expertkunskap för att förändra lagstiftningen. Vi har flera sakkunniga på olika områden, till exempel etologer (experter på djurs beteenden) och politiskt sakkunniga, som pratar med beslutsfattare i Sverige och EU och förser dem med vetenskapliga underlag för att höja nivån i den politiska diskussionen.

Djurens Rätt jobbar förstås också med att påverka företag att fatta policybeslut som bidrar till att djuren får det bättre. Vi trycker på för att företag ska anta policys med starkare djurskyddskrav än lagstiftningen kräver, liksom mål om att öka andelen växtbaserat. Vi hjälper och coachar även företagen med hur de ska göra.

För att nå ut till allmänheten så jobbar vi bland annat med kampanjer för de djur som har det allra sämst och de som är allra flest. Dessa två variabler sammanfaller oftast eftersom djur far som mest illa där de är väldigt många. Äggindustrin och kycklingindustrin är två sådana exempel, där tiotusentals djurindivider trängs tillsammans i samma djurfabrik. Den genomsnittliga kycklinganläggningen i Sverige har, per uppfödningsomgång, över 100 000 kycklingar. Det är därför vi sedan flera år driver vår kycklingkampanj.

För att nå ut med våra kampanjer och annat arbete så tar vi fram en stor mängd informationsmaterial. Det är webbsidor, trycksaker, rapporter, annonser och kampanjbrev med mera. Vi anordnar olika kampanjevents, webbinarier och vår sommarturné reser runt på festivaler och andra evenemang under hela sommarhalvåret för att informera om djurens situation - och vad vi kan göra åt den.

Vi skriver årligen ett stort antal debattartiklar, nyhetsbrev och jobbar mycket med att nå ut till allmänheten via sociala medier.

Djurens Rätt har ett 90-konto, vilket innebär att vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. De säkerställer bland annat att 75 procent av insamlade medel går till ändamålet, alltså vårt arbete för djuren. Mer detaljerad information om vår ekonomi kan du läsa i vår senaste verksamhetsberättelse och årsredovisning.

Djurens Rätt granskas också av Giva Sverige, branschorganisationen för tryggt givande. Tryggt givande innebär att vi som medlemsorganisation uppfyller alla krav i Kvalitetskoden och därmed står för etisk, professionell och transparent insamling samt är granskade av en auktoriserad revisor.  Läs mer om Giva Sverige och Kvalitetskoden här. 

Som månadsgivare kan du när som helst ändra ditt månadsbelopp. Du kan välja att ge hur mycket eller lite du vill, dock minst 50 kr/mån.Om du hör av dig innan den 25:e så kan vi göra ändringen direkt, annars kommer ändringen att ske fr.o.m. nästa dragning. 

Fyll i formuläret på denna sida för att höja din månadsgåva eller kontakta oss på givarservice@djurensratt.se eller 08-555 914 40 så hjälper vi dig.

Här kan du läsa mer om olika sätt att stödja oss.

Vi har samlat våra vanligaste medlemstjänster och frågor om medlemskap här. Betalar du för ett medlemskap i Rädda Djuren-klubben så hittar du de vanligaste frågorna här.

Hittar du inte svaret på din fråga är du varmt välkommen att kontakta vår givarservice på givarservice@djurensratt.se eller på telefon 08-555 914 40 så hjälper vi dig. Stort tack för ditt stöd och engagemang för djuren!

 

djurensratt-se/illustrationer/kontakt_logo
Kontakta

Givarservice

Hittar du inte svaret på din fråga är du varmt välkommen att kontakta vår givarservice så hjälper vi dig. Stort tack för ditt stöd och engagemang för djuren!

 

 • E-post: givarservice@djurensratt.se 
 • Telefon: 08-555 914 40