Djurens Rätt
djurensratt-se/fokusområden/politisk_paverkan/eu_kommissionen_1
Aktuellt

Vill du rösta på en djurvänlig kandidat i EU-valet?

Inför det kommande valet till Europaparlamentet har Djurens Rätt arbetat för att göra det enklare för de väljare som vill rösta på en djurvänlig kandidat. Nu presenteras sammanställningen...

Läs hela nyheten
HÅLL DIG UPPDATERAD

Senaste nyheterna

Bläddra bland de senaste nyheterna som hänt för djuren inom Djurens Rätts arbetsområden här nedan.

© Shutterstock
Bild på Europaparlamentet i Strasbourg.
Senaste nyheterna om

Djurpolitik

Politiskt påverkansarbete är tillsammans med målinriktade kampanjer och företagssamarbeten det främsta verktyget för Djurens Rätt att förverkliga målet om en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv.

djurensratt-se/fokusområden/ko_kalv/Ko_och_kalv_20
Senaste nyheterna om

Djurfabriker

Djurens Rätt arbetar brett för att montera ned djurfabrikerna. Genom politisk påverkan, opinionsbildning och företagspåverkan, når vi framsteg för de djur som är flest och har det sämst. För att minska finansieringen till djurfabriker driver vi också inspirationssajten Välj Vego, som hjälper fler till att välja bort djuren från tallriken.

djurensratt-se/fokusområden/Kycklingar/Kycklingar_hemsk_11
Senaste nyheterna om

Kycklingar

Fler kycklingar än något annat landlevande djurslag föds upp och dödas för kött. Den tillväxtinriktade aveln har gjort att kycklingarna växer så snabbt att de får ont och kan dödas för kött vid bara 35 dagars ålder. Här kan du läsa mer om nyheter kopplade till kycklingar.