Djurens Rätt
djurensratt-se/agera/kampanjer/SAS_Banner-3840x1400px_1
SAS - Stoppa djurtransporter till laboratorier!

Skriv under för djuren!

Precis just nu, när du läser det här, kan hundar vara på väg mot en plågsam död i försökslabb runt om i Europa, på grund av SAS. De har alla möjligheter att sluta skicka djur på en sista resa, många andra företag har redan tagit steget. 

Precis just nu, när du läser det här, kan hundar vara på väg mot en plågsam död i försökslabb runt om i Europa, på grund av SAS. De har alla möjligheter att sluta skicka djur på en sista resa, många andra företag har redan tagit steget. 

Skriv under idag
Agera

Aktuella kampanjer

Djurens Rätt arbetar för att förändra livet för de djur som är flest och har det sämst. Agera för djuren du också genom våra aktuella kampanjer och namninsamlingar nedan.

djurensratt-se/agera/kampanjer/Kampanj_stoppa_blackfisk

Stoppa bläckfiskfabriker!

Världens första kommersiella bläckfiskfabrik är på väg att öppna i Spanien. Bläckfiskar är kännande varelser som skulle utsättas för stort lidande i fångenskap. Vi uppmanar nu svenska makthavare och EU-kommissionen att förbjuda uppfödning av bläckfiskar i hela EU.

Skriv under
djurensratt-se/agera/kampanjer/SAS_Banner-3840x1400px_1

SAS - Stoppa djurtransporter till laboratorier!

Precis just nu, när du läser det här, kan hundar vara på väg mot en plågsam död i försökslabb runt om i Europa, på grund av SAS. De har alla möjligheter att sluta skicka djur på en sista resa, många andra företag har redan tagit steget. Men SAS fortsätter transportera hundar till labb där de får leva under fruktansvärda förhållanden samtidigt som de utsätts för plågsamma tester.

Skriv under
djurensratt-se/agera/kampanjer/Kampanjbilder-Lidl

Sån är Lidl?

Uppmana livsmedelskedjan Lidl att säga nej till turbokycklingar och ja till bättre djurvälfärd. Lidl är en växande matkedja med tusentals butiker i 30 länder. I dagsläget köper de in turbokycklingar från kycklingfabriker som utsätter djuren för systematiskt djurplågeri.

Skriv under
djurensratt-se/agera/volontar/image_24

Djurens Rätt Eurotour

Varje sommar sedan 2006 har Djurens Rätt turnerat runt i Sverige för att sprida budskapet om djurs rättigheter. Nu tar vi steget ut i Europa! Efter 18 års samlad erfarenhet av sommarturnén tar vi nu steget ut i Europa för att visa djurens verklighet för befolkningen, makthavare och till de som kan påverka och göra världen till den bättre för djuren. 

Läs mer
Protest

Lidl - sluta med turbokycklingar!

Uppmana Lidl att säga nej till turbokycklingar och ja till bättre djurvälfärd! Turbokycklingar hålls trångt inomhus och föds upp så snabbt att de får ont. Nu uppmanar vi Lidl att ta mer ansvar för kycklingarnas välfärd genom att börja jobba med European Chicken Commitment (ECC).

Lidl - sluta med turbokycklingar!

28 215 protester - Nu satsar vi på 30 000!

Jag vill skicka ett protestmejl för djuren!

I nästa steg kan du slutföra din namnunderskrift.

För att registrera din underskrift och informera dig om arbetet för djuren sparar vi uppgifterna du lämnar. Namn och ev. motivering blir den underskrift vi lämnar över i kampanjen, namn och epostadress följer med ditt protestmail till mottagaren. Vi hanterar uppgifterna enligt dataskyddsförordningen vilket garanterar att dina uppgifter skyddas och inte lämnas ut på något annat sätt. Läs mer i vår integritetspolicy.

De senaste protesterna - Tillsammans förändrar vi världen!

Det är djurplågeri!

- Jenny Lucic

För att hjälpa de stackars djuren.

- Pia Nylund

Självfallet ska djurens uppväxt inte vara påskyndade.

- Oliver Hanson

STOPPA STÖTTNING AV DJURPLÅGERI! STOPPA KÖTT KONSUMTION!!

- Saga Samuelsson

Grymt att behandla de stackars kycklingar så, man blir så ledsen.

- Berit Landèn

För att få stopp på vedervärdiga djurplågeriet.

- Annelie Svedlund

Det är tragiskt att etiska värden prioriteras bort. Det går att odla kött på bra sätt. Ja, det blir dyrare, men då får man ta mindre kött och komplettera med annat gott runt om. Vi har inte svält här, då behöver man inte göra detta djurplågeri.

- Linda Sandberg

Tycker det är äckligt hur vi hanterar djur.

- Claes Berntner

Hemskt! Låt de stackars djuren vara!

- Nathalie Johansson
djurensratt-se/fokusområden/Djurförsök/Djurförsök_3
Agera

Namninsamlingar

Visa att du står på djurens sida – skriv under våra aktuella namninsamlingar för djuren, varje underskrift är viktig.
Tillsammans gör vi skillnad!

Fler namninsamlingar
Läs mer

Avslutade kampanjer

Djurens Rätt arbetar för att förändra livet för de djur som är flest och har det sämst. Här nedan kan du läsa mer om våra avslutade kampanjer! 

djurensratt-se/fokusområden/Djurförsök/djurforsok_namninsamling3

Regeringen, svik inte försöksdjuren!

Med regeringens budget ser Sveriges 3R-center, som funnits sedan 2017, ut att bli utan öronmärkt finansiering. De minskade anslagen är ett oerhört svek mot både försöksdjuren och det svenska folket som vill se en övergång till djurfri forskning snarast möjligt. 12 december 2023 lämnade Djurens Rätt över närmare 28 000 namnunderskrifter till landsbygdsminister Peter Kullgren och i dagsläget väntar vi fortfarande på respons.

Mer om kampanjen
djurensratt-se/fokusområden/grisar/grisar_6

Regeringen – ta beslut för djuren 2024!

Just nu finns en möjlighet för regeringen att skapa ett djurvänligare Sverige. Flera viktiga djurskyddsfrågor är bara några beslut bort från att verklig förändring ska ske för miljontals djur. Inför 2024 lämnade vi därför en lista till regeringen på viktiga områden där förändring måste ske under året.

Mer om kampanjen
djurensratt-se/fokusområden/grisar/grisar_12

Inrätta en djurskyddskommissionär i EU

Det behöver bli tydligare vem som har det politiska ansvaret för djurens välfärd inom EU. Över 300 000 EU-medborgare vill se en djurskyddskommissionär i EU. Den 24 oktober 2023 lämnades de nästan 310 000 underskrifterna över till representanter från kommissionen och Europaparlamentet under ett event i Bryssel. Djurens Rätts samhällspolitiska chef Sebastian Wiklund var på plats.

Mer om kampanjen
djurensratt-se/fokusområden/Hönor/banner-medlemsforum

Hilton – Svik inte hönorna!

Djurens Rätt inledde  en global informationskampanj mot Hilton Hotels som uppmanade hotellkedjan att ta ansvar för hönor som lever sina liv instängda i burar. Tack vare Djurens Rätts ihärdiga arbete har Hilton nu beslutat sig för att vara mer transparanta i sin rapportering kring hur utfasningsarbetet av ägg från hönor som hålls i burar fortgår. 

Mer om kampanjen