Djurens Rätt
djurensratt-se/mockups/Banner-Webbinarium
Aktuellt

Webbinarium

Djurens Rätt arrangerar flertalet webbinarium och seminarium varje år. Det är ett viktigt verktyg i det politiska påverkansarbetet och anordnas ofta i samband med rapportsläpp eller med koppling till en aktuell samhällsfråga.

Bland deltagarna hittas ofta Europaparlamentariker, riksdagsledamöter, ungdomspolitiker, forskare, tjänstepersoner från myndigheter och representanter från branschorganisationer. Djurens Rätts webbinarium och seminarium riktar sig till beslutsfattare och personer som på något sätt jobbar med de djurpolitiska frågor som lyfts, men självklart också till den som bara är nyfiken och vill lära sig mer.

djurensratt-se/fokusområden/politisk_paverkan/Almedalen_1
Se igen

Seminarier i Almedalen

Under Almedalsveckan arrangerade Djurens Rätt seminarier med riksdagsledamöter, EU-parlamentariker, partiernas ungdomsförbund och företag.

djurensratt-se/fokusområden/Minkar/mink_glad_10
Seminarium

EU:s djurpolitik om ungdomsförbunden fick bestämma

Mitt under pågående översyn av EU:s djurskyddslagstiftning är det val till Europaparlamentet. Vilka prioriteringar för ökat djurskydd har ungdomsförbunden? Ska pälsfarmning och burar inom EU:s livsmedelssystem fasas ut? Hur kan Sverige visa vägen?

Se seminariet
djurensratt-se/fokusområden/politisk_paverkan/eu_kommissionen_1
Seminarium

Ett år till EU-val - partiernas djurpolitiska prioriteringar

Mitt under pågående översyn av EU:s djurskyddslagstiftning är det val till Europaparlamentet. Vilka prioriteringar för ökat djurskydd har partierna? Blir nästa mandatperiod den sista med pälsfarmning och burar inom EU:s livsmedelssystem? Hur kan Sverige visa vägen?

Se seminariet
djurensratt-se/fokusområden/Vego/Vego_3
Seminarium

Företagens roll i omställningen till växtbaserat

Omställningen till växtbaserat är nödvändig - för djuren, klimatet och folkhälsan. När åtgärder för att säkerställa en rättvis spelplan för växtbaserade produkter inte prioriteras av politiken, får företagen i högre utsträckning visa vägen. Vilken roll kan företagen spela i omställningen?

Se seminariet
Webbinarium

Se tidigare webbinarium

Alla Djurens Rätts tidigare webbinarier finns att se på vår Youtube-kanal.

Se tidigare