Djurens Rätt
djurensratt-se/fokusområden/Kycklingar/Kycklingar_hemsk_9
Kampanj

Regeringen - det är dags att anta ett förbud mot turbokycklingar!

Turbokycklingarna är de landlevande djur som är flest och har det sämst, Djurens Rätt har länge arbetat för turbokycklingarna. Turbokycklingar växer så snabbt att de får ont, blir sjuka och dör i förtid. Majoriteten får någon typ av rörelsestörning innan deras liv avslutas vid 35 dagars ålder. Då har de hunnit växa 50 gånger sin storlek från kläckning.

djurensratt-se/fokusområden/Kycklingar/Kycklingar_hemsk_13

Omkring 110 miljoner turbokycklingar föds upp för slakt i Sverige varje år. Djurhållningen är intensiv och det är vanligt att 100 000 individer trängs i samma fabrik. Djurskyddslagens skrivningar om avel konstaterar att avel som medför lidande är förbjuden, därför vill vi nu se att regeringen, med landsbygdsminister Peter Kullgren i spetsen antar ett förbud mot turbokycklingar.

Föräldradjuren som föds upp är avlade att växa lika snabbt som sina egna ungar, turbokycklingarna, men måste leva längre för att hinna bli könsmogna och lägga befruktade ägg. Därför utfodras föräldrarna restriktivt och går med kronisk hunger. Föräldrarna får ofta inte ens fri tillgång till vatten eftersom de annars dricker ihjäl sig för att dämpa hungern. Denna frustration leder bland annat till att de plockar varandras fjädrar och till ren kannibalism.

Djurens Rätt uppmanar därför svenska makthavare att anta ett förbud mot turbokycklingar

 

Blixtaktion

Regeringen – det är dags att anta ett förbud mot turbokycklingar!

Turbokycklingar växer så snabbt att de får ont, blir sjuka och dör i förtid. Majoriteten får någon typ av rörelsestörning innan deras liv avslutas vid 35 dagars ålder. Då har de hunnit växa 50 gånger sin storlek från kläckning. Föräldrarna till turbokycklingarna tvingas gå med hunger och törst så att deras snabba tillväxt förhindras. Detta för att föräldrarnas enda uppgift är att lägga så många nya ägg som möjligt som kan kläckas till att bli en mängd nya turbokycklingar. Därför uppmanar nu Djurens Rätt svenska politiker och makthavare att agera genom att anta ett förbud mot aveln av turbokycklingar.

Regeringen – det är dags att anta ett förbud mot turbokycklingar!

19 489 underskrifter - Nu satsar vi på 20 000!

Jag vill skriva under för djuren!

I nästa steg kan du slutföra din namnunderskrift.

För att registrera din underskrift och informera dig om arbetet för djuren sparar vi uppgifterna du lämnar. Namn och ev. motivering blir den underskrift vi lämnar över i kampanjen. Vi hanterar uppgifterna enligt dataskyddsförordningen vilket garanterar att dina uppgifter skyddas och inte lämnas ut på något annat sätt. Läs mer i vår integritetspolicy.

De senaste namnunderskrifterna - Tillsammans förändrar vi världen!

Det är ynkligt av politiker att inte sätta stopp för sådant misshandel på djur! Jag tycker att vi skall istället låta dom smaka på det, och jag garanterar att efter 1a test så kommer dom att stoppa detta.

- Marika Koszár

Animals deserve to be protected and loved, not used and killed!

- Mille Johnsen

Vi kan inte längre blunda för verkligheten. Djur har rätt att leva naturligt i frihet precis som vi.

- Titti Nordieng

Tycker inte om djurplågeri

- Roland Ström

Jag avskyr hur djur blir behandlade

- CarinaE Emriksson Ström

Vi måste sluta utnyttja djur!

- Lotta Stenfelt

De kan ej behandla djur så här för att vissa ska få kött på tallriken.

- Ulrika Sörensen

För att få slut på djurplågeriet!

- Åsa Wennström

Vill hjälpa djuren.

- Maria Mossberg