Djurens Rätt
Burförbud i Belgien.
Fria hönor i sommarlandskap.
Kampanj

Hilton – Svik inte hönorna!

Djurens Rätt inledde en global informationskampanj mot Hilton Hotels som uppmanade hotellkedjan att ta ansvar för hönor som lever sina liv instängda i burar. Tack vare Djurens Rätts ihärdiga arbete har Hilton nu beslutat sig för att vara mer transparanta i sin rapportering kring hur utfasningsarbetet av ägg från hönor som hålls i burar fortgår. 

Hilton beslutade sig för att anta en buräggsfri policy år 2019, vilket var ett positivt framsteg för hönornas välfärd. På grund av betydande brister i rapporteringen var det däremot svårt att avgöra om företaget verkligen höll sina löften gentemot djuren. Efter att informationskampanjen startades har Djurens Rätt haft en löpande dialog med Hilton, som nu har beslutat att vara fullständigt transparenta i sin rapportering. 

Beslutet kommer uppskattningsvis att påverka omkring 850 000 hönor världen över. Det är ett mycket viktigt ställningstagande för bättre djurvälfärd inom livsmedelsindustrin. Att Hilton nu väljer att ta ett större ansvar är till stor del tack vare Djurens Rätts informationskampanj. 

 

Agera 

Bli en blixt för djuren! 

Djurens Rätts blixtar är digitala volontärer som gör aktioner för djuren online. Genom att vi blir fler kan vi göra ännu större skillnad för djuren tillsammans!  

Anmäl dig som blixt