Djurens Rätt
djurensratt-se/agera/kampanjer/SAS_Banner-3840x1400px_1
Kampanj

SAS - Stoppa djurtransporter till laboratorier!

Precis just nu, när du läser det här, kan hundar vara på väg mot en plågsam död i försökslabb runt om i Europa, på grund av SAS. De har alla möjligheter att sluta skicka djur på en sista resa, många andra företag har redan tagit steget. Men SAS fortsätter transportera hundar till labb där de får leva under fruktansvärda förhållanden samtidigt som de utsätts för plågsamma tester.

Det uppdagades i augusti 2023 att SAS främjar djurförsök genom att transportera ett stort antal hundar till försökslaboratorier i Europa.  Djurens Rätt har sedan dess kontaktat SAS flertalet gånger och försökt att etablera en dialog med flygbolaget, men tyvärr har SAS uteblivit med sitt svar, vilket är oroande med tanke på det allvarliga i situationen. Flera andra företag inom transport- och resebranschen, såsom FedEx, UPS och British Airways, har redan implementerat policys som förbjuder djurtransport till laborationer.

Djurens Rätt anser att det därför är anmärkningsvärt att SAS väljer att fortsätta transportera försöksdjur. Transporten av djur till försökslabb innebär ett stort lidande för djuren. Dessutom är användandet av levande och kännande individer inom forskning inte nödvändigt med tanke på de framsteg som har gjorts inom alternativa, djurfira forskningsmetoder. 

Skriv under vårt upprop och sätt press på SAS! Vi kräver att de tar ansvar och slutar vara delaktiga i plågsamma djurförsök genom att tillåta dessa transporter.

Sluta skicka hundar till döden, SAS!

 

Upprop

Skriv under i dag!

Skriv under namninsamlingen och uppmana SAS att sluta transportera försöksdjur! 

Skriv under här