Djurens Rätt
Kycklingar på kläckeri.
Kampanj

Stoppa massdödandet av tuppkycklingar

Varje år dödas omkring 5 miljoner nykläckta tuppkycklingar i Sverige, endast på grund av att de anses vara värdelösa av äggindustrin. Djurens Rätt uppmanar svenska politiker och makthavare att agera genom att förbjuda detta samt främja metoder för tidigt könsbestämmande.

Tuppkycklingarna behandlas som en biprodukt i äggindustrin och dödas direkt efter kläckning genom nermalning eller gasning. Bara här i Sverige dödas ungefär 15 000 tuppkycklingar varje dag. 

Det finns redan könsbestämmande metoder för att undvika att tuppkycklingarna kläcks och därmed behöva dödas, men än så länge anses de inte vara effektiva nog för att de svenska äggfabrikerna ska satsa på dessa. För varje dag som går dödas fler tuppkycklingar.

Djurens Rätt uppmanar därför svenska politiker och makthavare att agera för att skynda på utvecklingen genom ett förbud mot massdödandet av tuppkycklingar, samt främjandet av tidigt könsbestämmande metoder

Blixtaktion

Stoppa massdödandet av tuppkycklingar

Gör din röst hörd och skriv under för tuppkycklingarna!

Stoppa massdödandet av tuppkycklingar

23 366 underskrifter - Nu satsar vi på 25 000!

Jag vill skriva under för djuren!

I nästa steg kan du slutföra din namnunderskrift.

För att registrera din underskrift och informera dig om arbetet för djuren sparar vi uppgifterna du lämnar. Namn och ev. motivering blir den underskrift vi lämnar över i kampanjen. Vi hanterar uppgifterna enligt dataskyddsförordningen vilket garanterar att dina uppgifter skyddas och inte lämnas ut på något annat sätt. Läs mer i vår integritetspolicy.

De senaste namnunderskrifterna - Tillsammans förändrar vi världen!

Djurplågeri

- Susanne Kristensson

Hemskt djurplågeri

- Marita Conradsson

Allt för djur plågas och dödas skriver jag gärna under på.

- Sara Brink

Jag värnar djurens rätt och välmående.

- Helena Willert

Djur har känslor men ingen talan.

- Monica Lissung

Djuren är mina vänner

- Lena Rydberg

Det borde vara under människors värdighet att behandla andra levande varelser så ohyggligt grymt. Pinsamt att allt enbart handlar om pengar och att empatin helt åsidosätts.

- Marianne Stawe

Djurplågeri

- CG Arvidsson

DJURPLÅGERI och TOTALT RESPEKTLÖST MOT DJUREN!!!

- Heléna Skiöld