Djurens Rätt
djurensratt-se/agera/kampanjer/Kampanjbilder-Tacobar
Kampanj

Taco Bar, låt kycklingarna komma ut!

Taco Bar är texmexkedjan med restauranger över hela Sverige. De skriver om "kärleksfullt utvalda råvaror" – men att fortsätta stödja intensiva kycklingfabriker där kycklingar hålls enbart inomhus är allt annat än kärleksfullt.

djurensratt-se/fokusområden/Kycklingar/Kycklingar_hemsk_16
Agera

Bottenrankade i granskning

I mars 2022 lanserade Djurens Rätt en rapport som granskade hur svenska restaurangkedjor tar ansvar för bättre kycklingvälfärd. Taco Bar var ett av de företag som hamnade i botten i och med att de inte arbetar med European Chicken Commitment (ECC),  ett antal välfärdskriterier att ställa vid inköp.

djurensratt-se/fokusområden/Kycklingar/Kycklingar_glad_8
Agera

Löfte om utevistelse saknas

I mitten av april 2022 valde Taco Bar att ställa sig bakom delar av ECC, men fortfarande har de inte lovat att kräva utevistelse för fler kycklingar.

Protest

Taco Bar, låt kycklingarna komma ut!

Tycker du också att Taco Bar borde använda sin makt som företag så att fler kycklingar ska få vara utomhus? Skriv under uppropet! När du skriver under så skickas din underskrift i ett mail till Taco Bar. Du kan även välja att skicka med en egenskriven hälsning.

Taco Bar, låt kycklingarna komma ut!

6 801 protest - Nu satsar vi på 7 500!

Jag vill skicka ett protestmejl för djuren!

I nästa steg kan du slutföra din namnunderskrift.

För att registrera din underskrift och informera dig om arbetet för djuren sparar vi uppgifterna du lämnar. Namn och ev. motivering blir den underskrift vi lämnar över i kampanjen, namn och epostadress följer med ditt protestmail till mottagaren. Vi hanterar uppgifterna enligt dataskyddsförordningen vilket garanterar att dina uppgifter skyddas och inte lämnas ut på något annat sätt. Läs mer i vår integritetspolicy.

De senaste protesterna - Tillsammans förändrar vi världen!

Alla har rätt till ett värdigt liv och en värdig död. Människor såväl som alla djur ❣️

- Marie Peel

Taco Bar! Tänk på de stackars kycklingarna istället för pengar. Kycklingar har faktiskt känslor och är individer. De har lika rätt till ett värdigt och sunt liv under deras korta stund på jorden. De SKA behandlas med respekt. Jag och mina vänner tänker INTE besöka någon av era restauranger så länge ni inte slutar att använda er av plågade djur!

- Maj Yvonne Syversen

Djur har rätt att få vara ute och ja ett bra liv utan att bli dödad

- Ester Davidsson

Det är en stor skam att utnyttja dessa stackars djur. Du som njuter när Du äter. Har Du en aning, eller är det enklast att ha skygglappar? 😡😡😡😪😪😪

- Anita Persson

Hur kan folk njuta av att äta dom när de inte har haft ett bra och värdigt liv 😥

- Maria Skoglund

Ovärdigt. Det finns andra alternativ som både djur och människor mår bättre av.

- Nettan Ulltin

💔

- Christine Ferm

Det är alla djurs rätt att få komma ut och uppleva frisk luft och solljus. Taco Bar borde veta och kunna bättre! Jag har tidigare varit en besökare hos er men nu blir det tyvärr inga fler besök förrän detta ändras.

- Sofia Bergstrand

Fåglar har känslor. Låt dom åtminstone få ett någorlunda vettigt liv innan de slaktas.

- Inger Cirré