Djurens Rätt
23 April 2018

10 årsjubileum för Vegovision i Umeå

– Det har hänt så otroligt mycket inom vego på de här 10 åren. Utbudet av veganprodukter har fullkomligt exploderat och det känns så kul att få visa upp allt det här i Umeå där allt en gång startade, säger Sofia Säljö, projektledare för Vegovision.

För det var i Umeå för nu exakt 10 år sedan som Vegovision först såg dagens ljus. Konceptet kallades Norrlands största mässa för vegetarisk mat och arrangerades då av lokalavdelningen i Umeå. Idag hittar du allt ifrån veganska kosmetikaprodukter till kläder till mat, och alltid de allra senaste vegoprodukterna.

Det är såklart fortfarande mycket fokus på maten men Vegovision är också ett forum för samtal, diskussion och inspiration. En nyhet för i år är salongen där besökarna i ett mindre format får olika föredrag med tillfälle till diskussion, säger Sofia Säljö.

I salen Rotundan blir det lite längre föredrag/programpunkter med olika duktiga föreläsare och vegoprofiler. I montern öppet kök bjuder olika kockar på smakprover under dagen.

Vegovision anordnades för första gången 2008 och har växt för varje år som gått. Under 2018 anordnar Djurens Rätt Vegovision på tre platser i Sverige! I Göteborg, Umeå och Stockholm. Vegovision Umeå är ansluten till märkningen Miljömärkt Event, en diplomering från Håll Sverige rent.

Om Vegovision Umeå

Sponsorer

The Body Shop
Planti

Tid

Lördag 5 maj kl. 10.00-17.00

Plats

Universum
Universums gränd 8, Umeå

Inträde

100 kr. Medlemmar i Djurens Rätt och barn upp till och med 13 år går in gratis.  Garderobsavgift ingår. 

Vill du besöka mässan som journalist? Maila press@djurensratt.se

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: