Djurens Rätt
15 May 2020

15-åriga Ella från Lund vinner Djurens Rätts pris Eldflugan

– Den här utmärkelsen gör mig väldigt glad och stolt. Jag känner mig nu ännu mer peppad att fortsätta kämpa för djuren. Det visar att vem som helst kan göra skillnad oavsett hur ung du är, säger Ella Grahn.

Ella har alltid älskat djur och för några år sedan läste hon på om hur djuren inom livsmedelsindustrin har det. Där och då ändrade hon sina egna kostval och blev vegan, men hon ville göra mer.

– Jag hade sedan tidigare hört talas om Djurens Rätt och sökte upp hemsidan och anmälde mig till att vara volontär på Vegovision, säger Ella.

Engagemanget fortsatte och efter att ha jobbat på Vegovision, som är Djurens Rätts mässa för djurvänliga val, så blev det även en sommar med ideellt engagemang på sommarturnén

I februari valdes Ella även in i styrelsen för den nystartade lokalavdelningen Djurens Rätt Malmö-Lund, en avdelning med över 2800 medlemmar. Ella hälsar att den som är intresserad av att engagera sig i lokalavdelningen får gärna ta kontakt med henne och resten av styrelsen via Facebook eller hemsidan.

– Det har varit superkul den här tiden i Djurens Rätt. Jag har lärt mig väldigt mycket. Att se andra som kämpar för samma sak gör att det känns lättare att göra skillnad, säger Ella.

– Vårt arbete för djuren drivs framåt av personer som Ella, som utan att tveka väljer att spendera sin sommar och lediga tid på att informera allmänheten om djurens situation och vad vi kan göra åt den. Varje samtal vi har är en potentiell ny röst för djuren och Ella har med säkerhet inspirerat många att ta steget mot ett djurvänligare liv, säger Djurens Rätts förbundsordförande Camilla Bergvall.

Motiveringen till Eldflugan 2020

”Ella har den glöd och det brinnande engagemang som en Eldfluga ska ha och mer därtill. Hon har både genom utåtriktade aktiviteter som Sommarturnén och Vegovision såväl som i styrelsearbetet tagit sig an uppgifter med bravur. Hon beskrivs av andra som en person som är pålitlig, ansvarsfull och alltid redo att ge en hand i både stort som smått. Ella är en fantastisk inspiration inte bara för unga aktivister utan för oss alla. Med personer som Ella kommer vi att nå vår vision: En värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. ”

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: