Djurens Rätt
10 January 2020

180 får överlevde katastrofen - idag började deras nya liv

På fartyget Queen Hind, som den 24 november 2019 välte i den rumänska hamnen Midia, fanns mer än 14 000 får som skulle transporteras från EU-landet Rumänien till Saudiarabien. Nästan alla får dog i den katastrofala olyckan - men ett fåtal kunde räddas.

Organisationen Letea Wild Horses var en av de som kämpade för att rädda de få får som överlevt. Till slut kunde 180, av de mer än 14 000 får som fanns på fartyget, räddas.

Och idag, den 10 januari, lade Letea Wild Horses ut bilder och filmer på sina sociala medier som visar hur fåren till slut kom fram till den fristad utanför Bukarest där de kommer att tas om hand och där de ges chansen till ett nytt liv. Vill du ge en gåva till fåren kan du göra det via Paypal på adressen donate@arcahelp.org.

I september 2017 deltog Djurens Rätt i överlämning av mer än 1 miljon namnunderskrifter mot Europas långa och plågsamma djurtransporter. Av de insamlade namnen, som lämnades över till EU-kommissionär Vytenis Andriukaitis, kom drygt 140 000 från Sverige. Men fortfarande fortsätter djurtransporterna.

Bilder på några av de överlevande fåren

Foto: Letea Wild Horses

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: