Djurens Rätt
08 February 2020

7 000 hotell i 40 länder - Choice Hotels säger nej till burägg

Nästa bjässe att säga nej till burhållning av hönor är hotellkedjan Choice Hotels med sina 7 000 hotell världen över. Kedjan finns i 40 länder och i Sverige går de under varumärket Nordic Choice. Hit hör Clarion, Comfort Hotell och Quality Hotell som finns på närmare 100 platser runt om i landet. 

- I en äggindustrin som inte ser till djurens bästa är det hönorna som hålls i burar som har det allra sämst. Att hotellkedjor som Choice Hotels och många andra tar avstånd från burhållning av hönor påverkar och gör skillnad för väldigt många individer. Det är vi glada över, säger Nathalie Söderström ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt. 

De senaste två åren har närmare 70 företag i Sverige valt att slopa buräggen. Bland dessa finns Axfood, Coop, Delicato, Orkla Foods Sverige och Scandic Hotels. 

- Tyvärr finns det företag som fortsatt stödjer den här typen av djurhållning genom att inte säga nej till burägg. Bland dessa finns tyvärr landets största livsmedelskedja, ICA , säger Linn Bleckert, kampanjkoordinator på Djurens Rätt. 

Information om vilka företag som tar mer ansvar för hönorna, och vilka som inte gör det, finns på Äggläget

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: