Djurens Rätt
06 December 2016

8 000 kycklingar fick avlivas efter trafikolycka

De 8 000 fåglarna som var på väg till slakt fick istället avlivas och destrueras. Beslutet togs av slakteriet och besiktningsveterinär då de ansåg att kycklingarna inte skulle slaktas för matproduktion.

Om vi antar att olycksfordonet har en kapacitet på ca 140 kubikmeter betyder det att man packat ca. 57  fåglar per kubikmeter, förutsatt att man packat från golv till tak. De trånga och långa transporterna bidrar till att det i Sverige dör ca. 200 000 djur varje år under transporten till slakteriet, de flesta av dem är hönor och kycklingar. Dödsorsaken är oftast skador, hetta eller köld.  Varje djur som dör i en djurtransport är ett för mycket!

Djurens Rätt har tagit den av en film som visar hur fåglarna lider i en vält lastbil. Se filmen på vår Facebooksida. Vi varnar för en del obehagliga bilder.

- Detta är det värsta jag har sett i hela mitt liv, säger Emilia Ask Hansen som filmat och skickat materialet till oss.

Detta kan du göra

  • Djurens Rätt vill se en maxtid på 4 timmar för transporter för fjäderfä, läs gärna mer och skriv under vår kampanj mot långa djurtransporter på www.djurensratt.se/stopthetrucks
  • Välj bort kycklingar från tallriken. Beställ vårt inspirationsmagasin Välj vego! för att ta ett steg mot en djurvänliga värld: www.djurensratt.se/valj-vego
Linda Björklund

Linda Björklund

Sakkunnig
Dela: