Djurens Rätt
02 February 2017

Agria avstår från att sponsra räv-SM

I februari arrangeras på Gotland en tävling där hundar bedöms i sin förmåga att jaga rävar. En av tävlingens sponsorer är djurförsäkringsbolaget Agria. Eller snarare var.

Djurens Rätt och många andra kritiserade Agria för sponsoravtalet med tävlingen, som vi anser utsätter rävarna för stress. Och nu har Agria lyssnat på kritiken.

– Det är positivt att så många reagerade på det som rävarna utsattes för under räv-SM. Det är viktigt att säga ifrån när djur behandlas illa. Jag är glad att Agria lyssnar till kritiken och avstår från samarbetet. Tillsammans bidrar det här till en djurvänligare värld, ett steg i taget, säger Djurens Rätts förbundsordförande Camilla Björkbom.

I ett mail till Djurens Rätt skriver Agrias VD Birger Lövgren att han har förståelse för reaktionerna, att Agria älskar djur och värnar om alla djurs välbefinnande och hälsa. Samt att avsikten aldrig var att specifikt sponsra det som kallats räv-SM, utan att det åkt med i ett bredare sponsorsamarbete. Och att de nu bestämt att avstå från att sponsra tävlingen.

– Jag skulle önska att du själv, och era medlemmar, känner att ni tryggt kan fortsätta att vara kund i Agria. Allt positivt ni fram till nu upplevt kring Agria och vårt engagemang för djurens hälsa och välbefinnande är verkligen äkta och genuint. Men djurvärlden är komplex och det är inte alltid så lätt för oss att navigera, men det jag kan lova är att vi alltid försöker göra vårt allra bästa för våra djurkunder och deras ägare, skriver Agrias Birger Lövgren till Djurens Rätt.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: