Djurens Rätt
21 August 2017

Amerikansk stad visar vägen – stoppar försäljningen av kommersiellt uppfödda sällskapsdjur

Det mindre kända Cambridge (jämfört med den engelska universitetsstaden med samma namn) ligger i Massachusetts i USA, nordväst om Boston. Och den amerikanska staden har antagit en ny lagstiftning som är revolutionerande inom sitt område. För det är flera städer i USA, bland dem just Boston, som har infört förbud mot försäljningen av kommersiellt uppföda hundar för att komma tillrätta med den storskaliga, och för hundarna skadliga, uppfödningen som ofta kallas "puppy mills".

Men i Cambridge är förbudet bredare än så: deras förbud är det mest heltäckande i USA än så länge och förhindrar djuraffärer att sälja djur som inte kommer från djurhem eller omplaceringsorganisationer. Den nya lagen gäller de flesta djur som säljs som familjedjur, som hundar, katter, fåglar, groddjur, reptiler, spindeldjur, hamstrar och gerbiler.

Djuraffärer i staden – som de stora kedjorna Petco och PetSmart – har ett år på sig att anpassa sin verksamhet enligt de nya reglerna. Kedjorna har redan anpassat sig till förbuden som finns på flera platser i USA gällande kommersiellt uppfödda hundar, men förbudet i Cambridge tar det hela ett steg längre.

Källa

Cambridge bans retail sales of commercially bred pets, Boston Globe, 8 augusti 2017

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: