Djurens Rätt
07 April 2015

Ann-Sofie Back ansluter sig till Djurens Rätts pälsfria lista

För Ann-Sofie är det en självklarhet att i hennes modeskapande helt avstå från päls. Från och med hösten 2015 kommer hon även att sluta använda skinn i sina kollektioner.

– Jag har som designer, av etiska skäl, valt bort att använda päls och från och med höst 2015, även skinn. Det är enkelt att avstå från päls, det är en nischad produkt och jag vill därför sluta med skinn också, som av någon anledning är helt accepterat. Det råder en missuppfattning om att skinnet tas från djur som ändå skall ätas upp, det stämmer sällan.

BACK finns hos över 100 återförsäljare världen över. Från stora varuhus till kända modebutiker som Opening Ceremony i New York, Los Angeles and Tokyo.

Djurens Rätts pälsfria lista ingår i Fur Free Retailer Program, en internationell överenskommelse där företag försäkrar att de inte säljer eller kommer att sälja klädesplagg eller accessoarer med djurpäls.

Fur Free Retailer Program drivs av Fur Free Alliance som består av ett 30-tal organisationer världen över som arbetar för en pälsfri handel. Djurens Rätt ansvarar för verksamheten i Sverige. Djurens Rätt listar de företag som finns på den svenska marknaden på www.palsfrihandel.se och i mobilappen Djurvänligt. Den internationella listan finns på www.furfreeretailer.com.

Francesca Vilches

Francesca Vilches

Ansvarig för växtbaserad utveckling
Dela: