Djurens Rätt
14 February 2020

Ännu en hotellkedja säger nej till burhållning av hönor - Elite Hotels slopar buräggen!

Elite Hotels har runt 30 hotell runt om i Sverige. De driver också ett flertal restauranger och äger pubkedjan The Bishops Arms.

- Vi har arbetat med att komma bort från burägg under en längre tid och är redan nu under februari 2020 helt fria från burägg i skalägg samt i bearbetade äggprodukter. Vi har bara varit dåliga på att kommunicera längs resans gång, men har en nära dialog med våra partners och leverantörer för att även bli av med burägg i sammansatta produkter, säger Karin Krook, Commercial Director på Elite Hotels. 

På Elite Hotels hemsida går nu att läsa att de även kommer se till att övriga äggprodukter och ägg i sammansatta produkter (som såser och bakverk) kommer vara fria från burägg senast år 2021. 

- Vi är väldigt glada över Elite Hotels beslut. Att fler och fler företag säger nej till burägg gör skillnad för väldigt många hönor och det skickar en viktig signal till företag som fortsatt stödjer den här typen av djurhållning, säger Nathalie Söderström, ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt. 

De senaste två åren har närmare 70 företag i Sverige valt att säga nej till burhållning av hönor. Läs mer om detta på Äggläget.

Linn Bleckert

Linn Bleckert

Kampanjansvarig
Dela: