Djurens Rätt
djurensratt-se/fokusområden/Kycklingar/Kycklingar_hemsk_19
17 October 2023

Arbeta med företagspåverkan för djuren

Djurens Rätt söker två nya kollegor till vårt företagsarbete. Vi söker dig som brinner för att hjälpa djuren i djurfabrikerna och vill arbeta med att åstadkomma en förändring. En av tjänsterna är en tillsvidareanställning där finska kunskaper är meriterande, och den andra tjänsten är ett vikariat på ca 1 år. Sök jobbet redan idag!

Bara i Sverige föds över 120 miljoner landlevande djur upp i djurfabriker varje år, av dessa är 94 % turbokycklingar. Den största majoriteten av djuren används sedan inom livsmedelsindustrin och av företagen som verkar där, vilket innebär att företagen har ett enormt ansvar gentemot de djuren. Djurens Rätts vision är att alla djur ska ha rätt till sina egna liv men på vägen dit behöver vi förändra för djuren som finns här och nu, och inte minst för de 120 miljoner individer som föds upp i djurfabrikerna. Detta görs bland annat genom organisationens företagsarbete som jobbar med att få företag att ta större djurvälfärdsansvar. Exempelvis genom arbetet med European Chicken Commitment (ECC), att säga nej till burägg och genom att sätta mål om att minska inköpen av animaliska proteiner. Genom åren har vårt arbete bidragit till att mer än 140 företag tagit mer ansvar för djuren men vi behöver göra mer!

Vi söker två nya kollegor på heltid med placeringsort i Stockholm, Göteborg, Malmö eller enligt överenskommelse. Vi tror att du har en vana av att hålla och driva möten, är initiativtagande och målinriktad, samt har en god samarbetsförmåga. Det är meriterande om du har läst en utbildning inom retorik eller projektledning. Kunskaper i finska är meriterande för tillsvidaretjänsten. 
 

Läs mer →

Bli vår kollega

Ansök idag!

Låter det intressant? Läs mer här och skicka in din ansökan senast den 6 november 2023!

Ansök
Eliza Chmurzynska

Eliza Chmurzynska

HR-ansvarig
Dela: