Djurens Rätt
20 June 2018

Asos antar ny djurskyddspolicy - utesluter mohair och silke

Djurens Rätt har tidigare skrivit om djurrättsorganisationen PETA:s avslöjande om hur getter behandlas vid produktionen av mohair - läs mer och se den skakande filmen här.

Som ett resultat av avslöjandet har nu klädföretaget Asos antagit en ny policy som utesluter mohair men också kashmir och silke från deras sortiment, det skriver sajten SBS News. Sedan tidigare är Asos även ansluten till Djurens Rätts pälsfria listan. Enligt PETA är det nu omkring 140 företag som har sluta sälja mohair efter avslöjandet - en stor framgång för djuren!

– Det är dags för företag att inse att ordet hållbar inte går ihop med ull, läder eller päls. Avslöjanden efter avslöjanden bekräftar att inte ens märkningar som "Caregora" eller "Responsible Wool Standard" kan garantera ett värdigt liv för dessa djur, säger Francesca Vilches, konsumentansvarig på Djurens Rätt.

Företaget Gina Tricot uteslöt allt animaliskt material och nominerades till Djurens Rätts utmärkelse Guldråttan år 2013, men har därefter återinfört animaliska produkter i sortimentet

– Vi hoppas att detta avslöjande väcker reaktioner hos företagen och att allt fler utesluter animaliska material framöver, säger Francesca Vilches.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: