Djurens Rätt
17 February 2017

Återigen kommer nya skräckbilder från franska slakterier

Under mer än ett års tid har den franska djurrättsorganisationen L214 Éthique & Animaux släppt bilder från franska slakterier filmade med dolda övervakningskameror, något som Djurens Rätt har skrivit om vid flera tillfällen tidigare. Bilderna har väckt stor upprördhet i Frankrike och har placerat frågan högt upp på den politiska dagordningen.

Filmmaterialet har visat på en vårdslös behandling av djuren liksom många direkta lagbrott. Som en reaktion på filmerna beslutade nyligen Frankrikes parlament att införa kameraövervakning på alla slakterier i Frankrike till år 2018.

Organisationen L214, vars namn refererar till den paragraf i den franska lagstiftningen som säger att djur är kännande varelser, var kritiska till beslutet om kameraövervakning som de menade inte gick tillräckligt långt. Och idag släppte nya filmer som stöd för detta, och som visar att behovet av mer övergripande förändringar fortfarande är lika angeläget.

Den film som släpptes idag är inspelad under slutet av 2016 och visar hur anställda på ett franskt slakteri slår och sparkar på grisar och använder elpåfösare upprepade gånger för att de ska röra på sig.

Det speciella med denna film är att slakteriet i filmen redan har övervakningskameror installerade – redan för fem månader sedan installerades 13 olika kameror på slakteriet. Men detta har uppenbarligen inte haft någon direkt inverkan på hur djuren på slakteriet behandlas.

Källa

Une nouvelle vidéo révèle des actes de maltraitance dans un abattoir de cochons, Le Monde, 17 februari 2017

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: