Djurens Rätt
25 January 2022

Att lära sig mer om djur utvecklar barns empati

Rädda Djuren-klubben finns på olika sociala medier. Innehållet ser lite olika ut på kanalerna så det är en god idé att följa samtliga för att inte missa något! 

Det gemensamma budskapet är dock detsamma: var alltid en bra djurvän.

Olika innehåll på olika sociala medier

På Rädda Djuren-klubbens Facebook (@raddadjuren) och riktar sig materialet mer mot vuxna, skola och pedagoger med information kring medlemskap och miniklubbar, det pågående arbetet för djuren och viktiga nyheter för djuren. Surfar ni in på Rädda Djurens-klubbens TikTok-kanal (@raddadjurenklubben) finner ni massor av videos med tips på goda vegomellanmål, djurvänligt pyssel och djurvideos som både är roliga och gulliga men som även har frågeställningar kring djur som uppmuntrar till reflektion och eftertanke.

Klickar ni er in på klubbens Instagram (@raddadjurenklubben) får ni ett varierat innehåll med tävlingar, interaktiva stories, aktuella händelser för djuren i Sverige och runtom i världen, tips på namninsamlingar att skriva under för djuren och massor av inlägg av de populära ´Visste du att...´

Visste du att...

...i en sengångares päls bor det tusentals parasiter och fjärilar som förbättrar sengångarens kamouflage?

... hästar har bra koll på omgivningen eftersom ögonens sitter på varsin sida av huvudet. Hästar kan bara inte se rakt bakom sig eller precis framför mulen.

... sköldpaddor nästan är helt döva men har ett superbra luktsinne?

... tukanen bygger bo inuti ruttna trädstammar?

... siseln transporterar mat i sina kinder, i så kallade kindpåsar?

Sengångare är fantastiska djur med mycket intressant fakta om sig

Ge bort ett medlemskap i Rädda Djuren-klubben till en djurvän som vill lära sig mer om djur!  Ett års medlemskap kostar 100 kr och innefattar fem nummer av klubbens egna tidning Klubbnytt och en fin välkomstpresent. 

Tidningen Klubbnytt innehåller en rad spännande fakta om djur, reportage, intervjuer och även pyssel, recept, knep & knåp och annat roligt. Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt och riktar sig mot alla barn upp till 13 år som bryr sig om djur. Ett medlemskap kostar 100 kronor och gäller hela 2022.

Det går också att maila till medlem@djurensratt. se eller ringa 08-555 914 40 så hjälper vi dig. 

Ditt stöd gör skillnad för djuren.

Åsa Björk

Åsa Björk

Ansvarig för Rädda Djuren-klubben
Dela: