Djurens Rätt
02 May 2018

Barcelona säger nej till delfinarier

2016 beslutades Barcelona att stänga stadens delfinarium som har funnits på Zoo de Barcelona sedan 1960, och då var den första djurparken i Europa med ett delfinarium.

Sedan beslutet har organisationen FAADA och många andra arbetat dels för att de sex delfiner som finns kvar på delfinariet ska flyttas till ett marint reservat istället för att skickas vidare till en ny djurpark, och dels för att Barcelona ska utöka sitt ställningstagande – vilket staden nu också har gjort!

Den 27 april antog Barcelonas stadsfullmäktige en deklaration som säger att staden inte längre tillåter att delfiner eller andra valdjur visas upp - vilket innebär att inga nya delfinarier kommer att kunna etableras i Barcelona efter att det nuvarande helt stängt ner sin verksamhet!

Vad som kommer att hända med de sex delfiner som finns kvar på djurparken är ännu inte avgjort. De används inte längre i föreställningar, men finns fortfarande kvar på djurparken som från år 2018 inte längre kommer att uppfylla minikrav som ställs på anläggningar som håller delfiner i fångenskap.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: