Djurens Rätt
07 November 2016

Besöksrekord för Vegovision i Stockholm

Mässan huserade mer än 50 utställare och bjöd på en lång rad kända namn bland föreläsare och inspiratörer med allt från youtubern Moa Murderess, OS-medaljören Lars Frölander, rapparen Adam Tensta till vegoprofiler som Mattias Kristiansson, Karolina Tegelaar och Kitty Jutbring.

– Det här var den bästa upplagan av Vegovision sedan starten 2008 och vi har fått så mycket positiv respons från både besökare och utställare, säger Sofia Säljö, projektledare för Vegovision.

Ett av de stora dragplåstren blev Patrik Baboumian som är en av världens starkaste och som förbättrades sina resultat genom att träna på en helt vegansk kost. När Patrik intervjuades på mässhallens scen flockades besökare i alla åldrar för att lyssna och ta en bild med den numera världskända kraftmannen.

Trots ett högt besökartryck var både besökare och utställare nöjda med arrangemanget. Mycket tack vara de omkring 100 volontärer som gjorde mässan möjlig. På Vegovisions Facebooksida finns kommenterar som:

"Bra utställare och bra lokal. Riktigt bra föreläsare och suveränt käk!!! Bästa veggomässan jag varit på!!"

"Suveränt! Varierat och bra utbud samt bra priser! Trevligt för barnen i pysselrummet med mkt engagerad personal! Vi kommer varje år garanterat!!!"

Under helgen välkomnades också drygt 650 nya medlemmar till Djurens Rätt.

– Det är särskilt roligt att vi har haft en så varierad publik under helgen. Både de som redan äter veganskt liksom de som är nyfikna på en djurvänlig livsstil, säger Sofia Säljö.

Djurens Rätt är redan mitt uppe i planeringen för nästa års mässor. Vegovision kommer nämligen redan i början av april tillbaka till Göteborg och lite senare under året i både Stockholm och Umeå.

Fler bilder från mässan hittar du på www.flickr.com/photos/djurensratt/albums/72157672622503624.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: