Djurens Rätt
02 June 2016

Betala inte för bilder med djur

Det sk. Tigertemplet väster om Bangkok i Thailand har länge varit ett turistmål dit tusentals turister vallfärdat varje år för att kunna fotografera sig tillsammans med tigrarna. Men hanteringen av tigrarna har sedan länge kritiserats, och templet har anklagats för både olagliga handel med vilda djur och djurplågeri.

För ett år sedan beslutade också myndigheterna i Thailand att samtliga tigrar som finns på tempelområdet ska flyttas därifrån. Efter en insats i veckan har nu 61 av tigrarna tagits till djurfristäder för djur som tidigare farit illa. 76 tigrar finns fortfarande kvar på tempelområdet. I samband med insatsen i veckan hittades också 40 döda tigerungar i en frys inom tempelområdet.

Att ta ett foto med ett djur när du är ute och reser kan verka ganska harmlöst. Men många gånger vill ägarna till djuren ha betalt för att turister ska få lov att fotografera och utnyttjar systematiskt djuren som inkomstkälla. Det händer att djuren har fått sina tänder utdragna eller blivit drogade för att inte attackera människorna som vill bli fotograferade bredvid djuren.

Om turister fortsätter att betala för att få fotografera djur kommer djuren fortsätta att lida. Tänk dig därför noga för innan du fotograferar ett djur så att du inte bidrar till lidande!

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: