Djurens Rätt
03 April 2018

BIG Travel säger nej till delfinshower

Ett exempel på djurvänlig turism som många resebyråer har gjort är att säga nej till att marknadsföra och/eller sälja biljetter till elefantridning. Delfinshower är ett annat område som blir mer och mer ifrågasatt.

Det är bevisat att havslevande däggdjur som valar, tumlare och delfiner uppvisar en hög grad av självmedvetenhet och intelligens. Begränsade utrymmen och otillräcklig stimulans på delfinarier leder till stress och stereotypa beteenden som att exempelvis slå huvudet mot, eller bita i, poolväggen.

Djurens Rätt har varit i kontakt med olika svenska resebyråer för att få svar på hur de ställer sig till delfinarier. Resebyrån BIG Travel är en av de resebyråer som i kontakt med Djurens Rätt bekräftar att de absolut inte säljer eller marknadsför delfinarier.

– Vi kan som resebyrå inte ta ansvar för vad våra kunder gör när de väl är på resmålet men gör vad vi kan för att inte uppmana till den typen av turism, då det ingår i vår hållbarhetspolicy, säger Johan Rejhagen, marknadsdirektör på BIG Travel.

Hela listan på resebyråer finner du här (uppdateras löpande)

Djurens Rätts upprop där det går att protestera mot att resebyråer säljer biljetter till delfinarier har i dagsläget fått närmare 18 000 personer att ta ställning för delfinerna och vi hoppas att ännu fler resebyråer kommer att ta ställning mot att djur används som underhållning.

Moa Ranum

Moa Ranum

Insamlingschef
Dela: