Djurens Rätt
26 January 2017

Blood Lions kommer till Sverige

Allt om Blood Lions i Sverige: den 21 februari visar Djurens Rätt dokumentären Blood Lions i riksdagen. Samma dag, samt den 1 mars, visar vi också filmen på biografen Zita i Stockholm – boka din plats här. En utförligare bakgrund till troféjakten kan du läsa om här och här.

Troféjakt är den vanligaste jaktformen i Sydafrika och den håller på att sprida sig till övriga afrikanska länder. Totalt finns fler än 150 gårdar i Sydafrika som håller omkring 5 000 lejon - men även tigrar, geparder och leoparder  - som har avlats fram för troféjakten. Läs mer om troféjakten här.

De vanligaste argumenten för troféjakt är att den skulle skydda vilda djurpopulationer, att jakten har betydelse för den fattiga lokalbefolkningen och den nationella ekonomin, samt att den minskar illegal jakt. Dokumentären Blood Lions visar att dessa argument varken är hållbara eller sanningsenliga.

Djurens Rätt har, tillsammans med riksdagsledamöterna Sofia Arkelsten (M) och Jens Holm (V), bjudit in den sydafrikanska journalisten Ian Michler till Sverige i februari för att sätta strålkastarljuset på troféjakten. De 21 februari visas Blood Lions först i riksdagen och sedan för allmänheten i Stockholm.

Se Blood Lions i Stockholm

Den 21 februari kl. 17.30 samt den 1 mars kl. 17.30 visar Djurens Rätt dokumentären Blood Lions på biografen Zita (Birger Jarlsgatan 37). Visningen är kostnadsfri, men det kräver att du anmäler dig via formuläret nedan. Du får en bekräftelse via e-post på att du har en plats.

Just nu är visningen till den 1 mars fullbokad, men du kan anmäla dig till reservlistan nedan.

Efter visningen den 21 februari anordnas en paneldiskussion med riksdagsledamoten Sofia Arkelsten (M), journalisten Ian Michler, som medverkar i dokumentären, och Djurens Rätts Birgitta Wahlberg. Vid visningen den 1 mars är det "endast" filmen som visas.

Är du journalist och vill medverka på filmvisningen? Kontakta oss på press@djurensratt.se

Branschmöte

Onsdagen 22 februari kl. 13-14 hålls ett möte med Ian Michler där svenska researrangörer bjuds in att delta. Mötet äger rum på NBV, Bergsunds Strand 43, Stockholm. Anmälan görs via mail till: birgitta.wahlberg@djurensratt.se.

Branschmötet arrangeras i samarbete med:

NBV logga

Birgitta Wahlberg

Birgitta Wahlberg

Ansvarig för internationella frågor
Dela: