Djurens Rätt
28 May 2018

Burberry ser över användningen av päls

Det brittiska modemärket Burberry är kända för sina klassiska mönster och för sin koppling kungligt mode.

Med siktet inställt till en positiv förändring, och med målet att fasa ut pälsanvändandet i kläder och accessoarer, har de uttalat sin om användningen av päls.

Vid begränsade tillfällen. . . har päls ansetts vara viktigt för design. Vi har insisterat på att det kommer från auktoriserade, regelbundet inspekterade leverantörer som arbetar enligt höga etiska standarder. Det fanns ingen riktig päls i Burberrys runway-kollektioner för september 2017 eller februari 2018 . Vi kan bekräfta att vi för närvarande granskar vår användning av äkta päls.

Tar de ställning mot päls skulle Burberry bli en lång rad modehus som har blivit pälsfria. Bara de senaste månaderna har Gucci, Versace, Michael Kors, Donna Karan och Jimmy Choo tagit liknande beslut. Likaså finns designers som sedan länge valt bort päls från, som Hugo Boss, Armani, Tommy Hilfiger och Vivienne Westwood.

Djurens Rätts samarbetsorganisation Respect for Animals har just nu ett upprop där de uppmanar Burberry att sluta använda päls - skriv gärna under uppropet här.

Francesca Vilches

Francesca Vilches

Ansvarig för växtbaserad utveckling
Dela: