Djurens Rätt
01 June 2019

Camilla Bergvall - ny förbundsordförande för Djurens Rätt

Camilla Bergvall har varit engagerad inom Djurens Rätt i många år och tidigare varit både lokal ordförande, suttit i förbundsstyrelsen och på nationell nivå arbetat med att driva arbetet för en avveckling av pälsdjursuppfödning. Hon har även tagit fram aktivisthandboken Förändra! och arbetat med jämlikhetsfrågor inom Djurens Rätt.

– För mig sticker Djurens Rätt ut bland ideella organisationer genom sin tydliga bas i gräsrötterna, i lokalorganisationerna och hur högt det ideella engagemanget värderas, säger Camilla Bergvall.

Djurens Rätt bildades redan 1882, då under namnet Nordiska samfundet till bekämpande af det vetenskapliga djurplågeriet, och är idag en växande rörelse. Under de senaste fem åren har medlemstillväxten varit 40 % och idag har organisationen mer än 45 000 medlemmar.

– Djurrättsrörelsen är globalt en av de snabbast växande rättviserörelserna och det är fantastiskt att se vilken förändring vi åstadkommer tillsammans. Jag ser fram emot att ge hundra procent för djuren i mitt nya uppdrag tillsammans med förbundsstyrelsen, personal och alla aktiva ute i landet, säger Bergvall.

Ur valberedningens motivering

"Camilla Bergvall var med och implementerade jämställdhetsarbetet, med ny jämställdhetsplan och handbok, samt har tagit fram aktivisthandboken Förändra. Camilla har även visat engagemang och kompetens genom sitt arbete med pälsfrågan för Djurens Rätts räkning. Valberedningen väljer att nominera Camilla Bergvall för att hon har ett driv och ett engagemang som kan entusiasmera andra."

Fakta om Camilla Bergvall

Ålder: 29 år
Bor: Med flickvännen Alice och katterna Saki och Pelle i Malmö
Utbildning: Kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap
Arbetar: Har under de senaste åren jobbat som verksamhetsutvecklare i folkbildning på ett studieförbund 
Hjärtefrågor: Att pälsdjursfarmningen i Sverige ska försvinna en gång för alla och att vi måste sluta se djur som varor i både lagtext och praktik
Bästa aktivisttips: Utforma din aktivism efter dina styrkor och vad du tycker är roligt så blir det enkelt att göra det till en del av din vardag.

Samtliga invalda ledamöter i förbundsstyrelsen

Förbundsordförande
Camilla Bergvall, 29 år, Malmö

Ledamöter
Sofia Kamlund, 28 år, Helsingborg
Tina Hogevik, 27 år, Stockholm
Tommy Ringlöw, 23 år, Umeå
Peter Holmberg, 37 år, Stockhom
Sara Erikson Carraro, 30 år, Stockholm

Suppleanter
Christian Nordström, 38 år, Göteborg
Edvin Kvamme, 26 år, Stockholm

Benny Andersson

Benny Andersson

Generalsekreterare
Dela: