Djurens Rätt
djurensratt-se/om/styrelsen/camilla_1
29 May 2023

Camilla Bergvall omvald till ordförande för Djurens Rätt

Lördagen den 27 maj gick Djurens Rätts riksstämma av stapeln där Camilla Bergvall enhälligt valdes till riksordförande ännu en mandatperiod. Sofia Kamlund och Tina Hogevik fick även de fortsatt förtroende i sina roller som vice riksordförande i Djurens Rätts styrelse.

Under Djurens Rätts riksstämma i helgen gavs Camilla Bergvall fortsatt förtroende som riksordförande i ytterligare två år för organisationen. Redan 2019 valdes Camilla Bergvall till förtroendeuppdraget efter att ha varit engagerad i Djurens Rätt sedan 2009. Hennes engagemang har genom åren särskilt kretsat kring att avveckla pälsindustrin i såväl Sverige som Europa.  

– Jag är väldigt glad och tacksam över att ännu en gång få förtroendet att leda Djurens Rätts viktiga arbete. Nu ser jag fram emot att, tillsammans med organisationen, styrelsen och alla medlemmar runtom i landet, fortsätta arbetet för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv, säger Camilla Bergvall om sitt omval som riksordförande för Djurens Rätt. 

De senaste åren har organisationen flyttat fram positionerna för djurs rättigheter, inte minst genom flera lyckade kampanjer som exempelvis de europeiska medborgarinitiativen Save Cruelty Free Cosmetics och Fur Free Europe. 

De kommande åren hoppas jag att vi, tack vare stödet från Djurens Rätts 50 000 medlemmar, ska kunna glädjas åt flera viktiga framgångar för de djur som är flest och har det sämst, avslutar Camilla Bergvall.

Fakta om Camilla Bergvall

Ålder: 33 år
Bor: Malmö, uppväxt i Helsingborg
Familj: frun Alice och katterna Saki och Pelle
Utbildning: Kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap
Gör: Riksordförande för Djurens Rätt, samt är författare och kommunikatör
Fritidsintressen: Läser böcker, promenerar i skogen och provar gärna spännande vegansk mat
Hjärtefrågor: Att pälsindustrin ska förpassas till historieböckerna och att djurfabrikerna ska monteras ned en gång för alla
Tidigare roller i Djurens Rätt: Har varit lokalt engagerad i Helsingborg-Höganäs och i Lund. Var vice riksordförande 2013-2015 samt sammankallande för Djurens Rätts arbetsgrupp för pälsfrågor i åtta år.

Djurens Rätts riksstyrelse

Riksordförande
Camilla Bergvall, Malmö

Ledamöter
Sofia Kamlund, Helsingborg
Tina Hogevik, Stockholm
Nithin Ramesh, Göteborg
Maiya Tebäck, Lund
Hanna Engstedt, Stockholm
Tommy Ringlöw, London/Umeå
Ida Ahlström, Växjö
Sophie Gripenberg, Stockholm

Suppleanter
Andreas Nordvall, Göteborg
Viola Holst, Stockholm
Isobel Niesel, Skövde

Stöd oss

Stöd arbetet för djuren

Djurens Rätt gör sedan 1882 skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Hjälp oss i arbetet.

Bli medlem
Linn Åkesson

Linn Åkesson

Kommunikationschef
Dela: