Djurens Rätt
12 August 2022

Camilla på turné

Riksdagsvalet närmar sig, men få valbudskap tar upp djurrätt. Därför gör Djurens Rätts riksordförande Camilla Bergvall en turné runt om i landet för att ge djurfrågorna mer plats i politiken.

Den 11 september är det riksdagsval, det har väl knappast undgått någon. Torgskyltarna har dragits fram från dammiga förråd och marknadsföringsbudgeten i sociala medier glöder. Men få valbudskap handlar om det som 39 % av befolkningen tycker är viktigt vid val av parti - nämligen djuren. 

Därför gör Djurens Rätts riksordförande Camilla Bergvall en turné runt om i landet för att prata om det som inte tas upp i partiledardebatterna. Vad vill partierna egentligen? Och vad har de gjort för djuren de senaste fyra åren? Varmt välkommen!

13-16 augusti: Malmöfestivalen, Malmö

Träffa Camilla i vårt tält på Södertull under Malmöfestivalen.

22 augusti: Föreläsning, Helsingborg

Vem har bäst politik för djuren?
18.30, Folkets Hus på Södergatan 65. Ingen föranmälan krävs.

26 augusti: Frihamnsdagarna, Göteborg

Träffa Camilla i vår monter under dagen och 14.25 på Dawit-scenen om vilken djurpolitik som behöver bli verklighet kommande mandatperiod. Mer information.

28 augusti: Frukostföreläsning, Malmö

Vi bjuder på vegansk frukost och pratar aktuell djurpolitik inför valet.
10.00, Stora Nygatan 27. Föranmälan görs här. 

31 augusti: Föreläsning, Karlskrona

Vem har bäst politik för djuren? 
18.00, Ehrensvärdska gymnasiet, Ö Köpmansgatan 26.

3 september: Klimatfestivalen, Stockholm

Tal om hur djurfabrikerna hot mot folkhälsan, djuren och klimatet och vad som behöver hända i politiken för att förändra det. På scen 17.30 i Vintervikens trädgård. Mer information om Klimatfestivalen här.

4 september: Föreläsning, Västerås

Djurens Rätts lokalavdelning för Västerås-Hallstahammar-Surahammar fyller 60 år. Camilla föreläser om framgångar för djuren genom tiderna. Mer information och föranmälan här.

7 september: Live på Tiktok & Instagram

Vilka djurfrågor är aktuella inför valet? Vem har bäst politik för djuren? Lyssna och ställ dina frågor till Camilla, 18.00 på Tiktok, 19.00 på Instagram.

Fler datum för Djurens Rätts sommarturné hittar du här.
Ta del av Djurens Rätts partigranskning inför valet här. 

Malin Ensgård

Malin Ensgård

Digital kommunikatör
Dela: