Djurens Rätt
29 March 2023

Cissi Krantz är Årets Djurrättare 2023!

Årets Djurrättare är ett pris som delas ut till en volontär som uppvisar ett brinnande engagemang som gör det möjligt att uppnå vår vision: en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Årets Djurrättare 2023 är kampanjvolontären Cissi Krantz.

– När jag fick reda på det blev jag väldigt glatt överraskad och det kändes såklart väldigt hedrande. Att någon nominerat mig och att Djurens Rätt sedan utsett mig till vinnare värmde verkligen. Det finns så många volontärer som gör ett fantastiskt jobb och varenda en hade förtjänat att vinna, säger Cissi Krantz.

Cissi har varit volontär under sommarturnén de senaste åren då kycklingarnas lidande varit i fokus. Hon har informerat om kycklingarnas situation i djurfabrikerna, pratat om hur en kan påverka genom att välja bort kyckling från tallriken, värvat medlemmar och haft många intressanta och viktiga diskussioner.

– Att vara ute och påverka människor är något jag känner väldigt starkt för, det är något speciellt med att möta personer öga mot öga. Att nå fram med vårt budskap, att se förändring och att känna att en gör skillnad för djuren är väldigt roligt, säger Cissi.

Som kampanjvolontär har Cissi jobbat aktivt med onlineaktiviterer så som att maila företag, kommentera och bevaka inlägg i sociala medier. Hon har även deltagit på protester och samlat in namn till medborgarinitiativet för Fur Free Europe tillsammans med andra kampanjvolontärer.

– Jag blir motiverad av att se andras engagemang och av att se att vi kan göra stor skillnad tillsammans. Ibland känns det motigt att leva i en värld där djurrätt inte är en självklarhet, men när vi ser framgång i en kampanj eller lyckas så ett frö hos en person att ta ett steg i rätt riktning så tänder det en ny gnista i mörkret, säger Cissi.

Motiveringen till Årets Djurrättare 2023

Priset Årets Djurrättare går till en fantastisk person med glimten i ögat. Personen har en passion och ett driv för djuren som verkligen märks i allt hon gör. Som kampanjvolontär har personen aktivt deltagit i Djurens Rätts olika kampanjer, för att vi så effektivt som möjligt ska kunna nå ut med vårt budskap om djurens situation. Som sommarturnévolontär har personen representerat Djurens Rätt på ett föredömligt sätt och när det har saknats volontärer på turnéstopp har personen tipsat om vänner som kan hjälpa till. Personen arbetar lösningsfokuserat och kommer med egna idéer för hur vi ska kunna jobba ännu mer effektivt för djuren. 

Personen är verkligen en tillgång för Djurens Rätt och det är därför som Cissi Krantz utses till Årets Djurrättare 2023!

Hannah My Falk

Hannah My Falk

Volontärsamordnare
Dela: