Djurens Rätt
23 April 2020

Civilsamhället går samman för att uppmärksamma de ekonomiska konsekvenserna av Corona

Många ideella organisationer arbetar direkt med att hjälpa utsatta människor och oron för att ett minskat givande kan få allvarliga konsekvenser för arbetet är stor.

I ett pressmeddelande från Giva Sverige säger generalsekreterare Charlotte Ryd:

– Civilsamhället behöver ett ekonomiskt stödpaket akut för att kunna bidra i kampen mot coronaviruset med full kraft, och för att trygga verksamheter på sikt. Ett sådant paket behöver uppgå till minst 1,1 miljarder kronor.

Även Djurens Rätt drabbas såklart hårt av coronakrisen. Vi ställer om delar av verksamheten för att kunna fortsätta att vara en organisation som förändrar för djuren, även i kristider. En direkt konsekvens av situationen med covid-19 är att vi bland annat fått ställa in in vårens mässor. Vegovision i Göteborg den 18 april och i Malmö den 13 juni. Här kan du läsa mer om hur Djurens Rätts verksamhet påverkas av corona.

– Vi känner absolut av effekterna av corona och vi gör vad vi kan för att vara lika effektiva i vårt arbete som vanligt. Det kräver ibland nya lösningar och vi är väldigt glada att kunna berätta att vi har tagit fram ett helt nytt mässkoncept nu i form av Vegovision Digital som vi bjuder in till den 13 juni. Vi vet att det finns en direkt koppling mellan just djurindustrier och pandemier så det känns extra angeläget att nu fortsätta inspirera människor att välja vego och göra andra djurvänliga val, säger Benny Andersson, verksamhetschef på Djurens Rätt.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: