Djurens Rätt
28 May 2017

Clara tilldelas nyinstiftat ungdomspris för djurrättsengagemang

– Unga är framtiden och med Eldflugan vill vi uppmärksamma unga vars engagemang gör skillnad. Årets vinnare, Clara Eriksson, har varit aktiv inom Djurens Rätts Förändraprojekt - ett demokratiprojekt med stöd från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Därför känns det extra roligt att hon blir den första som tilldelas Eldflugan, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt.

Eldflugan är ett Djurens Rätts nya aktivistpris för unga djurvänner och medlemmar i Djurens Rätt från 14 till 25 år. Priset tilldelas någon som uppvisar ett glödande engagemang för djuren och som utstrålar den kraft och energi som behövs för att göra skillnad. Varje Eldfluga är lysande på sitt eget och unika sätt, inspirerar andra med sitt brinnande engagemang och är ett ljus i en värld full av mörker som vi tillsammans förändrar till det bättre.

Motiveringen till Eldflugan 2017

”Med ett brinnande engagemang för djuren har Clara Eriksson inom Djurens Rätt projekt Förändra! hittat sitt eget engagemangssätt. Förutom att ha hittat sin egen aktiviströst har hon även inspirerat människor runtomkring sig att få energi och kraft att göra skillnad för djuren.”

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: