Djurens Rätt
25 June 2015

Coop Sverige vinner Good Egg Award

Organisationen Compassion in World Farming delar sedan 2007 ut “Good Farm Animal Welfare Awards”. Priset är instiftat för att lyfta goda insatser för djurskydd hos ledande livsmedelsföretag med mål att förbättra livet för de miljoner djur som lever inom livsmedelsindustrin idag.

Det mest kända bland en rad priser är Good Egg Award som tilldelas företag som väljer bort ägg från hönor i burar. I år tog svenska Coop hem priset.

Motiveringen till priset löd: "Coop Sverige har cirka 670 butiker och är den enda stora kooperativa livsmedelskedjan i landet med sammanlagt 3,4 miljoner medlemmar som tillsammans äger Coop. De är den näst största kedjan i Sverige och har ett stort fokus på att driva hållbarhet, bland annat genom att ekologisk mat till överkomligt pris för alla. Genom detta har Coop ökat sin försäljning av ekologiska varor med 40 % under 2014. Coop Sverige är den första svenska återförsäljaren som får ett Good Egg Award för sitt engagemang och beslut att inte sälja ägg från hönor i bur."

Läs mer på Compassion in World Farmings hemsida.

Djurens Rätt har arbetat med att få Coop buräggsfria genom kampanjenHönan eller ägget och i april 2014 kom de med det glädjande beskedet att de kommer att sluta sälja burägg, och idag är Coop helt buräggsfria.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: