Djurens Rätt
19 March 2020

Coronapandemin - hur den påverkar Djurens Rätt

För att kunna fortsätta göra skillnad för de djur som är flest och har det sämst behöver Djurens Rätt vara en organisation som fortsätter fungera även i kristider som dessa. För att säkerställa detta, och för vår personals, förtroendevaldas och ideellt aktivas hälsa, har flera olika åtgärder vidtagits.

Djurens Rätt följer löpande utvecklingen och tar regelbundet beslut för att inte bidra till smittspridningen i samhället och för en fortsatt effektiv verksamhet. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och bland de åtgärder som har vidtagits är samtliga i personalen, med enstaka undantag,  nu arbetar på distans från hemmet. Resor i tjänsten har ställts in och samtliga möten, både interna och externa, sker i form av videomöten.

Samtidigt rekommenderas samtliga lokalorganisationer att också anpassa sin verksamhet utifrån rekommendationerna som gäller där verksamheten sker. En del i detta är att arrangera möten och träffar via videolänk och att även bedriva verksamheten online till så stor del som det är möjligt. Om fysiska träffar ändå sker är rekommendationen att de sker på en plats där det inte är för trångt, se till att det finns möjlighet till god handhygien och att begränsa mötestiden.

För Djurens Rätt har coronapandemin redan fått konkreta konsekvenser då mässorna Vegovision i Göteborg och Malmö har fått ställas in.

Istället anordnar vi därför en digital Vegovision den 13 juni för alla som vill inspireras att göra fler djurvänliga val.

Hur läget kommer påverkar kommande aktiviteter återstår att se. Förberedelserna inför den kommande sommarturnén fortsätter som planerat men med lite nya metoder. Vi följer självklart utvecklingen löpande och tar beslut utifrån detta. Djurens Rätts vårkonferens var sedan tidigare planerad att arrangeras online och påverkas därför inte – anmäl dig här för att delta!

Vi fortsätter göra skillnad

Att aktiviteter ställs in eller blir digitala innebär inte att vi glömmer bort djuren i detta – organisationens verksamhet påverkas, men att göra skillnad för de som är flest och har det sämst är lika viktigt som alltid. Det har varit vårt uppdrag sedan 1882 och det kommer vi fortsätta utföra.

Många branscher påverkas av situationen och vi känner med alla som drabbas, direkt eller indirekt (stötta gärna de djurvänliga företag, som restauranger och butiker, som drabbas ekonomiskt). Även Djurens Rätt påverkas när evenemang som Vegovision ställs in och när samhällsekonomin drabbas. Har du möjlighet får du därför gärna bli medlem eller ge en gåva och hjälpa oss fortsätta förändra för djuren varje dag.

Tillsammans gör vi skillnad, för varandra och för djuren!

Sarah Mansouri

Sarah Mansouri

Ansvarig Välj Vego
Dela: