Djurens Rätt
djurensratt-se/mockups/Banner-Tidningen1_qcp49j
12 September 2023

Djurens Rätt är nominerad till Svenska Designpriset 2023

Djurens Rätts tidning, som passande nog bär samma namn som organisationen, är nominerad i kategorin bästa “Personal /  Medlemstidning” i tävlingen Svenska Designpriset 2023. En jury kommer att utse första- och andrapristagare, dock har allmänheten även chansen att rösta fram sina favoritbidrag för utmärkelsen "People's Choice”. Omröstningen pågår mellan den 11-17 september.

Djurens Rätt arbetar globalt för att göra skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Det har skett sedan 1882 och idag är Djurens Rätt en av världens ledande djurrätts- och djurskyddsorganisationer. Medlemstidningen, som getts ut sedan 1902, räknas som Nordens största tidning om djurrätt och djurskydd.

Sedan 2005 har Svenska Designpriset prisat svensk design och utveckling. För att en bredd av svenska designers ska kunna medverka från olika branscher så finns det i dagsläget fler än 20 olika tävlingskategorier. Tidningen Djurens Rätt har i år blivit nominerad i kategorin “Redaktionellt - Personal / Medlemstidning”, där tidningens design är beskriven som “glad och mjuk för att läsarna ska vilja ta del av stundtals tung läsning”. 

Det känns otroligt glädjande och motiverande att få bli nominerad till Svenska Designpriset. Varje nummer av vår tidning är summan av de många insatser som Djurens Rätt som organisation gör, säger Benny Andersson, generalsekreterare för Djurens Rätt.

Tidningen Djurens Rätt har en upplaga på omkring 43 000 exemplar och utkommer med fyra nummer per år. Tidningen ges ut både som papperstidning, digitalt och som taltidning till organisationens medlemmar. Även bibliotek, företag och organisationer kan prenumerera.

Vårt arbete för djuren hade inte varit möjligt utan alla Djurens Rätts medlemmar och månadsgivare och det gör att nomineringen av vår medlemstidning får en extra positiv dimension, avslutar Benny Andersson.

Jurymedlemmarna kommer att rösta fram “Guldmedaljen” som vinnare, där näst bästa bidrag belönas med “Silvermedaljen”. Svenska folket har även möjlighet att rösta fram sin favorit där bidraget som får flest röster koras med utmärkelsen “People's Choice”. Omröstningen pågår mellan 11-17 september och prisutdelningen tar plats på Moderna Museet i Stockholm den 19 oktober.

Rösta

Rösta på Djurens Rätts medlemstidning!

Vill du se Djurens Rätt som pristagare av Svenska Designpriset 2023? Rösta via länken nedan. Kom ihåg att du måste ange din e-post och sedan verifierar din röst i mailinkorgen för att rösten ska vara giltig.

Rösta här
Michaela Lindquist

Michaela Lindquist

Pressansvarig
Dela: