Djurens Rätt
29 June 2020

Djurens Rätt återigen invalda att styra Eurogroup for Animals

Många känner igen kampanjer som End the Cage Age, #StopTheTrucks och #EndPigPain men tillsammans med Eurogroup for Animals bedriver Djurens Rätt också ett omfattande politiskt arbete för djuren på nationell och EU-nivå och samarbetar inom en en rad olika sakfrågor. 

Proträttbild av Benny Andersson– Som Sveriges största djurrättsorganisation har vi en viktig plats att fylla inom Eurogroup for Animals. Vi är med och driver slagkraftiga kampanjer och skapar förändring inte bara hemma i Sverige utan inom hela EU. En av Djurens Rätts stora styrkor i det här arbetet är alla de lojala medlemmar och följare vi har med oss i ryggen. Alla ni som engagerar er, skriver på protestlistor, delar innehåll och gör vår röst för djuren starkare, säger Benny Andersson, verksamhetschef på Djurens Rätt.

Eurogroup for Animals består av omkring 70 medlemsorganisationer och har ett kontor med ett 20-tal anställda i EU:s högsäte Bryssel. Den 25 juni hölls organisationens årsmöte, helt digitalt, med omkring 100 deltagare. Som ordförande för den nya styrelsen valdes Philip Lymbery, till vardags chef över organisationen Compassion in World Farming. Han efterträder Britta Reis från den danska organisationen Dyrenes Beskyttelse. Djurens Rätts Benny Andersson sitter kvar som styrelseledamot i minst tre år framåt. 

Det sker just nu mycket på europeisk nivå. I juni kom ett efterlängtat genombrott i det gemensamma arbetet mot de långa, plågsamma djurtransporterna. 

– Trots de utmaningar som pandemin för med sig är jag hoppfull att vårt arbete ska ge effekt för många av de djur som har det allra sämst. Burhållning av djur, inte minst hönor i burar, är ett prioriterat område. Liksom de djur som bokstavligen befinner sig under ytan, fiskarna. Här lägger vi in en ny växel, säger Benny Andersson.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: