Djurens Rätt
04 November 2015

Djurens Rätt återigen på Givarguidens Gröna lista

Idag presenterar Charity Rating sin nya rapport "Ge med hjärta & hjärna" som visar att ideell sektor har sitt mest transparenta år någonsin. 77 av de 213 granskade organisationerna klarar i år transparenskraven, vilket är mer än en fördubbling jämfört mot förra årets 28.

Organisationerna som Givarguiden granskar bedöms utifrån tre olika parametrar; demokrati, ekonomi och transparens. Djurens Rätt har återigen fått grönt ljus i samtliga kategorier. I år får vi också sällskap av flera andra organisationer.

- Vi är mycket positiva till att det ställs höga krav på ideell sektor och att vi för tredje året i rad är med på Gröna listan visar att det är tryggt att ge till Djurens Rätt. För oss är det viktigt att våra medlemmar och gåvogivare vet att de kan lita på Djurens Rätt och på att vi gör skillnad för djuren, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt.

Det är ingen slump att Djurens Rätt hamnar högt på listan i år igen. Vi jobbar kontinuerligt och målinriktat med detta för att du som medlem och givare ska känna dig trygg med att pengarna går dit de ska.

På Givarguidens hemsida kan du läsa mer om Gröna listan och om Djurens Rätt du kan även jämföra oss med andra organisationer och deras arbete.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: