Djurens Rätt
03 February 2022

Djurens Rätt fördömer massavlivning av hemlösa hundar i Turkiet

Det var i december som Turkiets president Recep Tayyip Erdogan gav order om att samla ihop de hemlösa hundarna som strosar runt på gatorna i Turkiet och ta livet av dem. De senaste dagarna har rapporter inkommit om att tusentals hundar dödats med spadar och järnrör eller placerats i burar där de svultit ihjäl.

– Det som händer i Turkiet är fruktansvärt! Hundarna har inte valt ett liv på gatorna och förtjänar inte att bli behandlade på detta brutala sätt, säger Camilla Bergvall, riksordförande för Djurens Rätt.

Djurens Rätt har idag skickat en skrivelse till Turkiets ambassad i Stockholm där organisationen vädjar att Turkiet ska sätta stopp för massdödandet av hundarna och i stället lägga sina krafter på att komma tillrätta med problematiken genom  att kastrera hundarna, liksom att stötta omplacering.

Vi hoppas att Turkiet lyssnar på sina medborgares och omvärldens vilja och upphör med det pågående djurplågeriet. Jag uppmanar alla att göra som Djurens Rätt och skriva till den turkiska ambassaden i Sverige, säger Camilla Bergvall.

Turkiska djurrättsförespråkare uppmanar världsinvånare att bojkotta Turkiet så länge djurplågeriet fortgår. 

Läs skrivelsen som Djurens Rätt har skickat till den turkiska ambassaden i Sverige.

Här finns kontaktuppgifter till den turkiska ambassaden i Sverige.

Linn Åkesson

Linn Åkesson

Kommunikationschef
Dela: