Djurens Rätt
29 November 2016

Djurens Rätt fortsatt på Givarguidens gröna lista!

På Givarguidens hemsida kan du själv läsa mer om Djurens Rätt och hur vi klarar oss på givarguidens bedömningspunkter. Jämför gärna oss med andra organisationer för att se skillnaderna.

Gröna Listan presenteras endast de organisationer som i årets granskning fått grön bedömning på alla parametrar; demokrati, ekonomi och transparens. 

– Det är självklart för oss att kontinuerligt arbeta med de här parametrarna. Du som medlem och gåvogivare ska kunna känna dig trygg med att dina pengar används för att göra så stor skillnad som möjligt för djuren, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt.

3 positiva effekter av Djurens Rätts arbete enligt Givarguiden

  1. Opinionen mot vilda djur på cirkus har stärkts med åtta procentenheter mellan våren 2015 och våren 2016. Djurens Rätt har drivit opinion samt en uppmärksammad kampanj i frågan där 155 000 namnunderskrifter lämnats över till regeringen för ett förbud.
     
  2. 70 % av svenskarna tycker inte att det ska vara tillåtet att bedriva äggproduktion utan att hönorna får möjlighet att vistas utomhus. Sedan Djurens Rätt startade kampanjen mot burägg 2008 har butikskedjorna Hemköp, Willys, PrisXtra, Coop och Lidl helt tagit bort buräggen ur sitt sortiment.
     
  3. Djurens Rätts medlemsantal har ökat med 25 % på fyra år och organisationen omfattar nu omkring 40 000 medlemmar. I ryggen har Djurens Rätt ett effektivt outreach-arbete och en hög närvaro i sociala så väl som traditionella medier.
    Läs mer på Givarguiden.se

Givarguiden är ett verktyg som skapats och drivs av den ideella föreningen Charity Rating. Här kan du läsa mer om olika sätt att stödja Djurens Rätt och vårt arbete.

Moa Richter Hagert

Moa Richter Hagert

fd kommunikationschef
Dela: