Djurens Rätt
12 July 2022

Djurens Rätt har granskat riksdagspartiernas ungdomsförbund

Grön Ungdom säkrar in förstaplatsen genom att svara ja på åtta av Djurens Rätts åtta frågor, tätt följda av Ung Vänster som knep andraplatsen med sina sju ja-svar. Detta är i linje med granskningen av riksdagspartierna där Miljöpartiet och Vänsterpartiet utgjorde topp två. Övriga ungdomsförbund får dela på tredjeplatsen då både CUF, LUF, SSU och Ungsvenskarna svarade ja på hälften av frågorna. MUF och KDU avstod från att svara på Djurens Rätts enkät.

Något som blir tydligt av resultatet är bland annat att en majoritet av ungdomsförbunden vill se ett förbud mot pälsfarmning. 

–  Det är mycket glädjande att den yngre generationens politiker verkar förstå att pälsfarmning inte har en plats i framtiden. Att en majoritet av ungdomsförbunden tagit ställning mot denna oetiska industri är hoppfullt och jag hoppas att deras moderpartier tar detta till sig, säger Camilla Bergvall, riksordförande för Djurens Rätt.

Läs mer om Djurens Rätts granskning av riksdagspartiernas ungdomsförbund och få svar på vilka förbund som vill förbjuda pälsfarmning, vilka som tänker verka för minskad köttkonsumtion och vilka som vill se en minister och/eller myndighet med uttalat ansvar för djuren.

Matilda Antti

Matilda Antti

Politiskt sakkunnig
Dela: