Djurens Rätt
21 December 2017

Djurens Rätt lanserar awwwktivism

Gulliga djur, framföra allt katter, har sedan länge regerat internet. Det är kattungar som delas mest och generar flest hjärtan i kommentarsfälten. Djurens Rätt är en av Sveriges största organisationer på Facebook med nästan 400 000 personer följare. Med awwwktivism kan likes och delningar bli till riktigt stöd för djuren.

– ”The power of cute” är bland det starkaste internet kan erbjuda och när vi ser gulliga djur blir vi som förtrollade och drabbas av en känsla som får oss att utropa ”awww!”. Nu vänder vi oss till denna mäktiga kraft för att hjälpa djuren på riktigt. Det finns en mäktig styrka i detta lilla awww, berättar Camilla Björkbom, förbundsordförande på Djurens Rätt.

Med en armé av söta små varelser rekryterar Djurens Rätt fler awwwktivister, djur som hjälper till att skydda sina djurkompisar och människor som omsätter gullighet till faktiskt hjälp åt de djur som verkligen behöver den.

– När du blir en awwwktivist vänder du söthet till awwwktivism och förvandlar likes och hjärtan till ett stöd för djuren, säger Camilla Björkbom.

Välkommen in på www.awww.se för att bli en awwwktivist du också.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: